Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

Preinštalácia Windows 7 Home Premium
-ZTE-
Zdravím.. dnes som sa rozhodol, že na notebooku preinštalujem Windows pretože systém ide strašne pomaly. Avšak chcel som sa vás spýtať či sa nejak nedá preinštalovať windows bez toho aby som musel bootovať súbory z CD pri pustení atď. Počul som, že by to nejak tak malo fungovať u tých novších notebookov (možno aj stolných PC). Tak sa chcem spýtať či je to fakt možné.
Zostava notebooku: RAM: 4 GB, Procesor: Intel Core i3 (2,40GHz), Grafika: ATI Mobility Radeon HD 5470. OS: Win 7. Za každú pomoc ďakujem. Smile
DoMiNo
Pře USB Flash Disk to jde krásně, Windows, nebo obraz souboru s Windowsem(většinou formát .iso). Připojíš přes Daemoon Tools. Pak použiješ program WinToFlash a tam to nastavíš. Pak restartuješ PC skočíš do biosu, aby se PC začal jako první bootovat z tvé flashky a dál je to hračka. :D
-ZTE-
To viem, že tak ide aj som to tak chcel spraviť, ale ja som sa pýtal či to ide aj iným spôsobom nie tým bootovanim na flash alebo CD pretože teraz nemám žiadny disk ani flasku k dispozící, ale asi si pôjdem kúpiť do obchodu disk a spravím to normálne, ale ešte mám jeden problém. Potrebujem inštalovať aj ovladače alebo mi ich Win 7 načíta sám ?
DoMiNo
Musíš je nainstalovat zvlášť. Po dokončení instalace máš paměť u grafický karty jen 128 MB,co si pamatuji z mé reinstalace, takže rozlišení bude nejnižší. Jakmile doinstaluješ ovladače, které máš na CD (přidělené od výrobce). Tak by mělo jít vše v pohodě.

Jinak pokud máš štítek Windows 7 Home Premium a tam product key a nemáš CD na přeinstalaci, tak stačí někde stáhnout tyto Windowsy z internetu. Vše je legální, byl tady i na to jeden topic.
-ZTE-
Aha a ešte jeden problém, keď som k notebooku nemal žiadne ovládače tak si ich môžem stiahnuť do toho notebooku kde bude čerstvo nainštalovaný Windows ? A od čoho všetkého vlastne potrebujem ovladače grafická karta,.. ? Ja už neviem preinštalovával som len raz a tam som všetky ovladače mal.
Sh1TeRkO
Windows 8 to má tak + notebooky od Aceru (neviem aký máš Ty), že Acer ponúka vyčistenie PC bez novej inštalácie Windowsu. Bude čistý. Alebo potom je možnosť "Darovať notebook" čo má za následok tiež vyčistenie PC a vrátenie do továrenských nastavení.

Čo sa týka inštalácie Windowsu. Windows Ti hodí aktualizácie sám. Cca 300. Jedine čo som do 7-čky inštaloval boli programy ako Direct, aktualizoval som grafiku. Nič viac som nepotreboval. Ak si si není istý, tak Driver Booster pomôže. Vypíše všetky veci, ktoré sú na tom zle a ponúkne aktualizácie na najnovšie verzie.
-ZTE-
Ja mám HP Pavilion dv6 a tie sa prehrievajú ako svina. Hučí mi to jak, keď štartuje lietadlo a môžeš si na to robit volské oko. Mám aj chladiacu podložku za 40 euro najprv to pomáhalo potom sa to ešte zhoršilo. Skúšal som ho aj čistiť a trochu teplota klesla hlavne u grafickej karty. Teraz už len procesor robí problémy. Inak notebook je strasne zahltený kravinami určite tam je milion virov a tie môžu spôsobovať to prehrievanie procesoru (aspoň z časti). Pred tým som si nemohol zahrať vôbec žiadnú hru sekalo to jak bláznivé. Vtedy som notebook využíval na vyhriatie izby, keď mi bola zima. :D Už nikdy nechcem značku HP vidieť absolútne ju neodporúčam. Možno len ako prenosný radiátor. Ja sa divím, že ešte mi ide a to ho mám od roku 2010.
Upravil -ZTE- dňa 21.04.2014 18:12
Sh1TeRkO
HP je len jeden model dobrý, čo som si čekoval. HP ProBook. Ale inak sú oničom. Kazia sa, prehrievajú a tak podobne.
-ZTE-
Ale, pred tým sa mi vôbec neprehrieval pekne išiel aj bez podložky až po cca 2 rokoch začal štrajkovať. Možno je to fakt celé tým systémom, že čo ja viem procesor nezvláda tolko programov alebo čo. Veď ostatné značky používajú tie isté komponenty a neprehrievajú sa no samozrejme čest výnimkám, ale tých nieje vela. Teraz dám príklad môj 12 ročný stolný PC sa mi v živote neprehrieval a to nebol nikdy čistený. Dokonca aj teraz teploty neprekročia 40 stupňov, ale je pravda, že stolné PCčka majú väčšiu životnosť ako notebooky.
Sh1TeRkO
Já mám notebook, už polroka.

B980 - 2.2Ghz.
Nvidiu GT710M 1GB
OS Win 8 64-bit origo.

A nemám problém. Neseká, neprehrieva sa a je to Acer.

Pre budúcnosť HP neber. Smile

Čo sa týka Winu, máš ho legálny?
-ZTE-
Samozrejme. Ako už, ale DoMiNo písal, keď máš na notebooku tú nálepku so serial keyom tak si môžes s príslušnej stránky ten windows stiahnúť legálne a zadarmo.
Sh1TeRkO
Citácia
-ZTE- napsal:

Samozrejme. Ako už, ale DoMiNo písal, keď máš na notebooku tú nálepku so serial keyom tak si môžes s príslušnej stránky ten windows stiahnúť legálne a zadarmo.

Tak takto, vyriešil si problém, s ktorým si sem prišiel?
Xkol
Citácia
2) V případě, že bude diskuze neaktivní déle, než 5 dní, bude moderátorem fóra nebo IT poradcem uzamčena. Pokud si po zamknutí topicu přejete v diskuzi pokračovat, kontaktujte moderátory, nebo IT poradce.

Lock!
Prejdite na fórum:
Anketa
Kupujete už dárky na Vánoce?
Ano, už je nejvyšší čas
7 Hlasov
13%
Ano, miluji nakupování dárku
2 Hlasov
4%
Ne, je ještě čas
14 Hlasov