Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

100% využitie procesoru
safty
Čau chcel by som sa spýtať že čo sa mi mohlo stať s pc ked fakt z dňa na deň ide procesor skoro stále na 100%.
Skúsil som ho vyčistiť aj fragmentovať no nepomohlo :D tak by som rád zistil že čo stým môže byť.
Tearsko
Najlepšie je keby si odscreenoval ktorý proces vyťažuje procesor,
pretože tých možností prečo to môže robiť je veľa.
safty
Citácia
Tears napsal:

Najlepšie je keby si odscreenoval ktorý proces vyťažuje procesor,
pretože tých možností prečo to môže robiť je veľa.

Dnes som si všimol v procesoch že keď idem zapnúť gta cez samp launcher tak vyuzitie procesoru je vtedy okolo 95%+
asthenic
Tak odfot taskmgr ked ti to vyskoci, budeme mudrejsi
TomBanko
Zapni hru, keď budeš mať 100% vytaženie vypni proces Rundl32.exe. Neviem čo to je ale presne toto mi robí SA-MP asi 4 dni, zapnem hru a odvtedy mam 100% procák furt. Poradil mi to hráč XXXDDD a hneď po vypnutí mal procesor normálne hodnoty.
Twixo38
Mám skúsenosti s virom, kt. ti spustí i 5x dllhost.exe (com surrogate) a zaťažuje to CPU, pozri či v procesoch nemáš náhodou niečo ako "com surrogate" alebo "dllhost.exe" viac krát. Ak to je však jeden krát, tak to je v poode, pretože dllhost.exe je normálna časť Win-u.

Samozrejme bude najlepšie odfotiť task manager, ako písal billy. Problémov môže byť viacero.
Upravil Twixo38 dňa 21.06.2019 23:46
asthenic
Citácia
Citácia
ZaGz napsal:

Zapni hru, keď budeš mať 100% vytaženie vypni proces Rundl32.exe. Neviem čo to je ale presne toto mi robí SA-MP asi 4 dni, zapnem hru a odvtedy mam 100% procák furt. Poradil mi to hráč XXXDDD a hneď po vypnutí mal procesor normálne hodnoty.

Rundll32.exe je sucast windowsu, ktora ma za ulohu spustat .dll kniznice bez daneho dll suboru a pokial sa spyware do toho exe nedostane, nic s nim robit nebude. Avsak ako vsetky exe aj tento moze zachytit potencionalnu hrozbu takze si treba PC prezriet napriklad pomocou Malwarebytes. Ak sa samozrejme o tento exe jedna.
safty
Citácia
ZaGz napsal:

Síce som prve tomu neveril čo si napísal ale vypol som ten proces rundl32.exe a ide to v pohode :D nechapem, prečo práve tento proces? :D
TomBanko
Dodatok k problému, obaja musíme zapnuť SA-MP na 2x. Po prvom spustení sa nič nestane, keď dam znova po chvilke CONNECT až potom sa mi hra zapne.
safty
Nechcem tu davat off topic ale je to celkom vazna tema takze by som bol rad keby niekto poradil prečo sa to deje a prečo prave rundl32 musi byt vypnuty.. dik
asthenic
Pretoze tam mas pradvdepodobne "virus" , je to subor casto vyuzivany na to aby sa ti nejaky malware dostal do PC
Twixo38
Citácia
safty napsal:

Nechcem tu davat off topic ale je to celkom vazna tema takze by som bol rad keby niekto poradil prečo sa to deje a prečo prave rundl32 musi byt vypnuty.. dik

môže to byť nejaký trojan, kt. sa maskuje ako rundl32, podobne ako u toho dllhostu, čo som písal vyššie. Inak ma nič iné nenapadá.
safty
Citácia
billy napsal:

Pretoze tam mas pradvdepodobne "virus" , je to subor casto vyuzivany na to aby sa ti nejaky malware dostal do PC

Tak ja som práveže dal kontrolu celeho pc a naslo sa par trojanov ale odstranilo ich to, takze neviem, nieje nejaky program presne zamerany na tieto problemy? :D
Tearsko
malwarebytes napríklad
safty
Citácia
Tears napsal:

malwarebytes napríklad

Skúsil som dnes malwarebytes, odstránilo to 68 infikovaných súborov ale pritom to nemalo žiaden efekt. Stále keď zapínam samp tak to musím zapnúť na 2x a keď to zapnem tak procesor 100% a musím zas vypnúť rundl32 aby šiel procesor znova na normálnych hodnotách.
savage
Nevies sa dopracovat ku nejakemu konkretnejsiemu nazvu toho virusu? Kazdy sa vacsinou da identifikovat,skus sa pozriet co mas v msconfigu,v kolonke startup. Aj keby sme sa k tomu virusu nedopatrali cez ten msconfig,stavim sa,ze tam budes mat slusne nalozene. Preco ti to pisem je,ze pokial zistime konkretny nazov,odstranit ho bude omnoho jednoduchsie,pokial vieme iba to,ze jedine co robi je zatazovanie procesoru na 100%,nikde sa nepohneme. Ja osobne by som to riesil zalohou najdolezitejsieho a reinstallom windowsu na cisto,coz mas uplne zaruceny sposob vyriesenia tohto problemu a mnoho inych,ale chapem,ze nie kazdemu sa do toho chce.
safty
Citácia
savage napsal:

Nevies sa dopracovat ku nejakemu konkretnejsiemu nazvu toho virusu? Kazdy sa vacsinou da identifikovat,skus sa pozriet co mas v msconfigu,v kolonke startup. Aj keby sme sa k tomu virusu nedopatrali cez ten msconfig,stavim sa,ze tam budes mat slusne nalozene. Preco ti to pisem je,ze pokial zistime konkretny nazov,odstranit ho bude omnoho jednoduchsie,pokial vieme iba to,ze jedine co robi je zatazovanie procesoru na 100%,nikde sa nepohneme. Ja osobne by som to riesil zalohou najdolezitejsieho a reinstallom windowsu na cisto,coz mas uplne zaruceny sposob vyriesenia tohto problemu a mnoho inych,ale chapem,ze nie kazdemu sa do toho chce.

toto vsetko mam v msconfig - startup:

img.tpx.cz/uploads/asdjkasdjn.png

img.tpx.cz/uploads/blablabla%20cislo2.png
Jou
Citácia
safty napsal:

Citácia
savage napsal:

toto vsetko mam v msconfig - startup:

img.tpx.cz/uploads/asdjkasdjn.png

img.tpx.cz/uploads/blablabla%20cislo2.png

Problém ti to neopraví, ale zbaví tá ďalších ak odinštaluješ ten IObit.
safty
Update//

Pouzil som ten malware bytes a odstranilo mi to ten problem ze som mal vysoke vyuzitie procesoru ale stale musim zapinat samp na 2x aby sa to zaplo...
savage
Citácia
stale musim zapinat samp na 2x aby sa to zaplo...

Nemas tam nejaky iny "antivirus" ktory kontroluje .exe koncovky a podobne pri starte? Vidim ti tam uz len ten iObit.. Kazdopadne ak by to nebolo nejakym cudzim softwarom ale vecou cisto gtacka,na to by som vyskusal reinstall hry,najlepsie cistej a z ineho zdroju.
Prejdite na fórum:
Anketa
Kupujete už dárky na Vánoce?
Ano, už je nejvyšší čas
7 Hlasov
13%
Ano, miluji nakupování dárku
2 Hlasov
4%
Ne, je ještě čas
14 Hlasov
25%