Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

Zdravíčko a výkon harddisku
Teczka83
Čest,

Mám pár otázek ohledně harddisku a věcí kolem něj. Nejdřív se zeptám: Ovlivňuje zdraví harddisku soubory na něm? Mám zdraví na cca 33 procentech. Druhá otázka. Dokáže takto "nemocný" harddisk poškodit soubory, které stáhnu? Protože jsem si dnes stáhnul hru, která byla zabalená. Poprvé jsem jí rozbalil bez problémů. Po druhé když jsem jí rozbaloval, tak mi to vyhodilo spoustu vyjímek a tak podobně. A třetí otázka. Dají se na harddisku obnovit poškozené sektory? Soubory mám sice zálohované, ale pro jistotu se ptám, kdyby mě harddisk nečekaně opustil, jako už se mi to jednou stalo.
Sh1TeRkO
Citácia
Dokáže takto "nemocný" harddisk poškodit soubory, které stáhnu? Protože jsem si dnes stáhnul hru, která byla zabalená. Poprvé jsem jí rozbalil bez problémů. Po druhé když jsem jí rozbaloval, tak mi to vyhodilo spoustu vyjímek a tak podobně.

Si si odpovedal, keby je súbor, ktorý sťahuješ poškodený, prvýkrát to neotvoríš a chybičky Ti vyhadzuje hneď.
Teczka83
Mám nainstalovaný Harddiscsentinel. Ten mi hlídá zdraví, výkon a ostatní věci kolem harddisku.

[IMG]http://i61.tinypic.com/90vm2e.png[/IMG]
asthenic
1. Keď disk zlyhá, väčšinou sa obsah disku
neobnovuje - nie že by sa to nedalo, ale je to
dosť komplikované a s neistým výsledkom.
2. Chyba môže byť aj inde (napríklad v
RAM)
3. Poškodené sektory sa pre uchovávanie
dát nepoužívajú - podobne ako s odumretými
mozgovými bunkami, proste sú raz mrtve, tak
už ich nevzkriesi ani svätená voda.
Časom sa počet chybných sektorov na disku
zvyšuje, až disk prestane fungovať.
Teczka83
Takže vyřešeno. Stáhl jsem si 7.zip a ten umí rozbalovat i to s čím měl klasickej winrar problémy. Díky a můžete zamknout.
Sh1TeRkO
Citácia
Teczka83 napsal:

Takže vyřešeno. Stáhl jsem si 7.zip a ten umí rozbalovat i to s čím měl klasickej winrar problémy. Díky a můžete zamknout.

Zámoček. Lock!
Prejdite na fórum:
Anketa
Kupujete už dárky na Vánoce?
Ano, už je nejvyšší čas
7 Hlasov
13%
Ano, miluji nakupování dárku
2 Hlasov
4%
Ne, je ještě čas
14 Hlasov