Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

Windows / Linux
Groot
Ahoj mám takú otázočku na vás hráčov :-)
Operačný systém Windows ma už omrzel tak by som chcel skúsiť niečo nové a to je Linux
A odvás by som chcel vediet Klady a zápory Linuxu
dpq7WImm8w
Linux je lépe chráněný než windows, je rychlejší než windows.
Desktop(grafické rozhraní) má +- stejný (podle distribuce).
Jednou z nevýhodou je, že Ti na něm nepůjde celkem dost programů které znáš pod windowsem, jsou samozřejmě jejich napodobitelé pro linux, případně si jde stáhnout software, který Ti zpřístupní možnost používání programů pro win pod linuxem, případně se dá i přepracovat celkově pracovní prostředí aby bylo stejné jako na windowsech.
Rovnou Ti ale řeknu, hry si na tom nezahraješ(bez zásahu nějakého softwaru který umí využít potencionál winu) celkově ten systém není dělán pro hry, ale pro práci/programování a pokud to chceš jenom jako další operační systém, rovnou podotknu - naprosto nevyužiješ jeho potencionál.
Ruda
Proč jezdit trabantem, když můžeš jezdit v bavoráku?
Zůstaň na windowsech a nevymýšlej hovadiny. Nevyplatí se ti to.
dpq7WImm8w
Citácia
Ruda napsal:

Proč jezdit trabantem, když můžeš jezdit v bavoráku?
Zůstaň na windowsech a nevymýšlej hovadiny. Nevyplatí se ti to.

Jenom vypíchnu, v tomto případě je za trabant spíše považován Windows :D vzhledem k nespočtu možných funkcí linuxu o kterých nemáš ani šajn :D kdyby ano, nenapíše tohle :D
HeWhoMustNotBeNamed
Co to je za blbsot detro, že si na tom nezahraje? Na steamu je hromada her už pro Linux.
Dokonce nedávno vydali i CSGO pro Linux.
Jednoznačně linux. Akorát jsem toho názoru, že Linux je prostě pro programátory, atd. :D
Groot
A dalšia otázka :D našiel som si niečo na webe o Linuxe a tam sa píše ,že Linux je v rôznch distibúciach http://linux.cz/
A ktorý si mám ako vybrat lebo tomu maximálne nechápem
dpq7WImm8w
Citácia
Pixel napsal:

Co to je za blbsot detro, že si na tom nezahraje? Na steamu je hromada her už pro Linux.
Dokonce nedávno vydali i CSGO pro Linux.
Jednoznačně linux. Akorát jsem toho názoru, že Linux je prostě pro programátory, atd. :D

Já myslel známější hry mimo steam :D který si bez zásahu softu nezahraješ. :D No, stejnak sem nějak pozapomněl na fakt, že na steamu jich je celkem hojně.. :D

Citácia
Dodko napsal:

A dalšia otázka :D našiel som si niečo na webe o Linuxe a tam sa píše ,že Linux je v rôznch distibúciach http://linux.cz/
A ktorý si mám ako vybrat lebo tomu maximálne nechápem

Vybrat si můžeš jakékoli :D Fungovat budou všechny.
Groot
Citácia
Vybrat si můžeš jakékoli Fungovat budou všechny.

to mi došlo.. len ktorý by si mi doporučil ?
dpq7WImm8w
Osobně používám ubuntu a vyhovuje mi, ve škole pracujeme s PC pod Mageia 4 což také není nejhorší a svým grafickým rozhraním se hodně přibližuje windowsu (narozdíl od Ubuntu, které je trochu jinak poskládané) ale jde jenom o zvyk. Ikdyž, začínal jsem na Ubuntu a nemůžu si stěžovat.. takže asi to bych Ti doporučil.
dpq7WImm8w
Zřejmě vyřešeno.
zámek.
Prejdite na fórum:
Anketa
Kupujete už dárky na Vánoce?
Ano, už je nejvyšší čas
7 Hlasov
12%
Ano, miluji nakupování dárku
2 Hlasov
4%