Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

Lagy
Domes
Čau dneska cca 17:30 mi začalo GTA lagovat jen na určitých místech. Zkoušel jsem vyčištění počítače - nepomohlo. Zkusil jsem změnit rozlišení - nepomohlo. A hlavně si mi to děje na místech kde jsou hodně stromy (např. Montgomerty) a nebo když projedu nějakým stínem Tak vás prosím o radu předem děkuji.

superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=14653
Wanty
rekni mamce at ti koupi lepsi stroj lel
Upravil Wanty dňa 25.02.2015 18:57
Vodkynzinicov
Pořádnou herní mašinu a pak to přestane lel
Domes
lel mě to dotedka nedělalo

Baseball
Čau, mas W7? Me dnes stahovali aktualozace ale za provozu a jak říkáš na obtížných místech tak se to dost setkalo. Aktualizuj Wčka pokud teda jde. Pokud ne něco vymyslím
Move
Reinstaluj GTA , a aktualizuj ovladace
FoxCZ
Buď ti to nezvládá PC.. Nebo aktualizace Widows 7..Jestli máš Wind. 8 Tak to bude tím že jsi stáhl nějaký vir..A nebo Tvůj PC už to nezvládá Smile Na mém starém PC mi to lagovalo kvuli virům.Teď mám nový a je to v pohodě.
WDesign
Citácia
FoxCZ napsal:

Buď ti to nezvládá PC.. Nebo aktualizace Widows 7..Jestli máš Wind. 8 Tak to bude tím že jsi stáhl nějaký vir..A nebo Tvůj PC už to nezvládá Smile Na mém starém PC mi to lagovalo kvuli virům.Teď mám nový a je to v pohodě.

Prostě se nestane, aby počítač ze sekundy na sekundu přestal zvládat věci, které zvládal normálně Na hlavu. mluvím o hardware konfiguraci
Bude to obrovským zatížením ramek a to může být způsobené aktualizacemi od win 7 či to může způsobit třeba antivirová kontrola celého počítače a to znamená, že si vypni vše, co ti zatěžuje ramky.
Ale ještě sem připiš tvou velikost ramek + CPU a GPU vč. Hz
Domes
Možná to bude tím že si mi taky aktualizoval ten win 7, ale mě to potom lagovalo až do 20:00 pak jsem se už na to vykašlal

Citácia

Ale ještě sem připiš tvou velikost ramek + CPU a GPU vč. Hz
Kde to najdu :D jsem počítačový lajk

// Win 7 mám po aktualizaci ale stále mi to laguje
Upravil Domes dňa 26.02.2015 15:18

Baseball
Citácia
1Domes1 napsal:

Win 7 mám po aktualizaci ale stále mi to laguje

Oukej, antivirus jsi nechal proběhnout?
Domes
Citácia
Baseball napsal:

Citácia
1Domes1 napsal:

Win 7 mám po aktualizaci ale stále mi to laguje

Oukej, antivirus jsi nechal proběhnout?

Ano

////Kdyby to nějak pomohl mám antivirusový program : Microsoft Security Essentials

Baseball
Dej CTRL + ALT + DELETE a dej sem procesy. (screen)
Domes
http://ctrlv.cz/UZ9d Tady to máš a moc ti díky za rady doufám že to spolu vyřešíme

esIT
Procesmi to nebude.
WDesign
Procesy nám jsou úplně k ničemu.. dej CTRL + ALT + Delete a hoď sem screen výkonu, protože tam je výkon jak ramky, tak i CPU + vyscreenuj když půjdeš na deskop (plocha), tak klikni pravým tlačítkem myši na počítač (který máš na deskopu), zvol vlastnosti a dej sem vše, co tam máš.
Domes
Tady je výkon - http://ctrlv.cz/2ZxU

A tady je to CPU - http://ctrlv.cz/9QB4

WDesign
Problém vyřešen Pohoda
Strašně se ti zatěžuje ramka a to také způsobuje lagy v určitých místech.
Doporučuji ti dokoupit si další 2GB ramky ať máš 4 a zaručuji ti, že nebudeš mít ani jeden lag v GTA SAN ANDREAS.
Protože mít ze 2GB zatíženo více jak polovinu je průser.
Ono to také z ničeho nic mohl způsobit nějaký vir, nebo program, který má veliké využití ramky a tím ti to sebralo další MB na ramce.

Ale pro jistotu jdi do hry, jeď do nějakého místa, kde se ti to nejvíce seká a v průběhu sekání sem dej ještě jednou screen z výkonu (ale potřebuji vidět tu ,,čárku" u Historie využití fyzické paměti, protože je dost důležité mít to stabilní a né, že jednu chvíli bude čárka dole a pak nahoře jako u sinusoidy.
WDesign
Citácia
Exie_ napsal:

Citácia
Pořádnou herní mašinu a pak to přestane lel

Citácia
rekni mamce at ti koupi lepsi stroj lel

To si děláte srandu? SA je nenáročná hra, rozjedete to i na naprostém low-end PC.

Lagy mohou způsobovat to, co neovlivníš, protože to je na druhé straně(server) a hraje v tom roli internetové připojení.. Na serveru lépe řečeno(ping).

V daném případě se podívej do procesů a najdi tam spuštěný SA. exe , klikni na ten process PTM a nastav spražení, aby fungoval na všechny core, ale většina her jede na 2 jádrovým CPU.

Ve hře v Options- Display se podívej, zda nemáš zaplý Frame-limiter a pokud ano tak napiš ve hře /fpslimit 90-100, ale max. je 90 se mi zdá, ale pokud máš novější a výkonnější PC tak Frame-Limiter musí být off, protože se používá jen tehdy, když někdo má ještě PC s CRT monitorem. :D

Co se týče antivirové ochrany? V PC slouží k jedinému. Zabraňuje průniku, ale vždy se najde skulinka, kdy daný počet virů za nějaké období se dostanou do PC.
Zneškodňování se v žádným případě nedělá přes antivirový program. Je to bezúčelné.

Znalost v počítačích nulová, antivir sice slouží k zabránení průniku nežádoucích programů, ale také zabírá ohromné množství místa na ramce ;) Pokud je Antivir kvalitní a pravidelně se aktualizuje a je určen na určené viry, tak je prostě vyhledá.

2) Jak jsi přišel na to, že ping (odezva internetu) způsobuje snižování FPS ve hře? To je nějaká novinka, ne?
A nemáš pravdu ;) Pokud máš v počítači slabé ramky s malou GB, tak prostě se ti SAN ADNREAS sekat bude, měl jsem ten jistý problém u 2 GB ramek a také se mi to sekalo v různých oblastech, dokoupil jsem ramky a boala, problém vyřešen.

A za 3) Ne jenom procesor zlepší výkon počítače ;) Ramky a grafická karta je také strašně důležitá, protože když máš slabý procesor a koupíš si dejme tomu 3GB grafickou kartu s 8GB ramkami, tak se ti rapidně zvýší výkon počítače a to sakra o dost, protože ta tíha programů se přesune na tu grafiku a ramky.
Jelikož je procesor srdce počítače, tak to funguje stejně, aby srdce mohlo fungovat, tak potřebuje plíce, které přijmou oxygen a ten se pomocí krevního oběhu dostane do srdce, pomocí toho se srdce okysličí, aby mohlo správně fungovat, a takhle stejně funguje i procesor (bez dobré ramky a grafiky nebude fungovat ani nejlíp procesor).
Domes
http://ctrlv.cz/2Mo8 Ta čárka byla rovná do té doby než jsem se vrátil z5 do hry.

WDesign
Citácia
1Domes1 napsal:

http://ctrlv.cz/2Mo8 Ta čárka byla rovná do té doby než jsem se vrátil z5 do hry.

Jak jsem psal výše, před hraním sa-mp (pokud nepotřebuješ), tak si vypni skype a všechny ostatní programy (kromě antiviru), nebo dej ctrl alt delete > procesy a vypni si programy, které ti tam zbytečně zabírají místo.
Ale jak jsme řekl, pokud chceš hru bez lagů, je nutná koupě ramek, protože 2GB je strašně málo a je to špíše pro kancelářské počítače.
PS: Ano, to je jasné, že ta čárka byla rovně a pak začala ,,ztácet rovnováhu", protože ramky přestaly zvládat to zatížení, a to také způsobuje sekání ve hře př. v mraku, mlze, na akcích, kde se nachází hodně hráčů blízko sebe.
Nejlepší řešení je dokoupení ramek, ale na dokoupení ramek si potřebuješ zjistit informace o vlastní základní desce a to nezjistíš jinak než otevřením počítače.
Upravil WDesign dňa 26.02.2015 16:29
Prejdite na fórum:
Anketa
Kupujete už dárky na Vánoce?
Ano, už je nejvyšší čas
7 Hlasov
12%
Ano, miluji nakupování dárku
2 Hlasov
4%
Ne, je ještě čas
14 Hlasov