Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

Zasekávání PC, chyba zapínání
Baseball
Zdravím,
mám tu 2 problémy:
1.
PC se mi seká jak ****. CCleaner mám PC - img.tpx.cz/uploads/bandicam%202015-03-11%2016-26-52-268.jpg
Zasekne se obrazovka ALE pořád se dá jezdit myší.

Mám podezření na to že mám v háji disk, CHKDSK se sám spustil ale nic nenašel.

2. Když spouštím PC občas to napíše něco jako "DISK BOOT FAILTURE"
Udělá to hlavně když po vypnutí PC ho nevypnu hlavním vypínačem zezadu.
a nebo to napíše "ERROR LOADING OPERATION SYSTEM" to stačí PC restartovat na běží.

Piště jakékoliv rady, budu velmi rád. Děkuji
hormoskunk
Pravděpodobně bude chyba na HDD. Takže zkus dotlačit všechny kabliky. Když to bude pokračovat, tak pak zkus bootovat systém z jiného HDD, pokud máš k dispozici. Pokud to nedělá máš vyřešeno, pokud to dělá na druhým HDD to samé, tak je možnost, že bude naprd ZDROJ a nebo baterka bios na základní desce... Je tady dost věcí, které můžou tenhle problém dělat... Mimochodem jak máš starý PC? :D
LukK
Poradím ti úplný reinstall to pomáhá když máš zasekaný PC Smile
hormoskunk
Citace
LukK napsal:

Pokud ti pc háže chyby "DISK BOOT FAILTURE" a "ERROR LOADING OPERATION SYSTEM" , tak reinstal winu ti je k hovnu
LukK
Citace
hormoskunk napsal:

Citace
LukK napsal:

Pokud ti pc háže chyby "DISK BOOT FAILTURE" a "ERROR LOADING OPERATION SYSTEM" , tak reinstal winu ti je k hovnu

Myslel jsem, že to často pomáhá proti zasekávání né že to řeší errory Smile
hormoskunk
Citace
LukK napsal:

Citace
hormoskunk napsal:

Citace
LukK napsal:

Myslel jsem, že to často pomáhá proti zasekávání né že to řeší errory Smile

Jenže je rozdíl, jestli se ti pc seká softwarově nebo hardwarově...
Baseball
Citace
LukK napsal:

Reinstal je na nic když ho ta ani nenajde :D

Skunku no 5 let ale součástky nové tak 2011/2012( disk, grafika hlavně )
hormoskunk
Citace
Baseball napsal:

Citace
LukK napsal:

No nezapomínej, že je rok 2015 a že to už je tedy víc jak 3 roky ty tvoje "nové" součástky :D Nicméně, můžu ti poradit jenom to co jsem už výše psal...
Baseball
Citace
hormoskunk napsal:

Citace
Baseball napsal:

Citace
LukK napsal:

No nezapomínej, že je rok 2015 a že to už je tedy víc jak 3 roky ty tvoje "nové" součástky :D Nicméně, můžu ti poradit jenom to co jsem už výše psal...

Díky, už palnuju nějakou dobu ze otevru a podivam se co se tam **** :D
hormoskunk
Jinak jak dlouho ti to dělá? Ještě jsem si totiž vzpomněl, že my jsme koupili nový HDD do staršího PC, chvíli fungoval bez problému a najednou to začalo dělat podobné věci co tobě. Až se jednou hdd vůbec nenačetl. Vůbec se nechtěl rozjet, a když jsme ho připojili na jiný PC, tak na něm nebyly žádné data a divně hrčel. Dali jsem ten harddisk tedy reklamovat, za něj nám dali ten stejný nový. A scénař proběhl úplně stejně. Pak jsme doma přišli na to, že zdroj ze starého PC už nedokázal plnohodnotně živit HDD a jednoduše nestíhal ani utáhnout celý PC a proto se sekal. Tak jsme dali ten HDD znovu reklamovat, opět nám dali ten stejný hdd, koupili jsme si k tomu výkonější zdroj a už nám to funguje přes 3 roky bez problému. :D
kapr
hormoskunk: Tak za každou cenu bych ten reinstal nezavrhoval. Pokud by šlo o virus, dokáže vyvolat jakoukoli chybu a je mu jedno jestli se jedná o HW nebo SW.

Každopádně nejprve bych taky doporučil zkontrolovat kabely, případně oprášit kontakty (snad to říkám dobře, takhle nějak nám to kdysi řekl technik :D). Po oprášení disk jel v pohodě.
hormoskunk
Citace
kapr napsal:

hormoskunk: Tak za každou cenu bych ten reinstal nezavrhoval. Pokud by šlo o virus, dokáže vyvolat jakoukoli chybu a je mu jedno jestli se jedná o HW nebo SW.

Každopádně nejprve bych taky doporučil zkontrolovat kabely, případně oprášit kontakty (snad to říkám dobře, takhle nějak nám to kdysi řekl technik :D). Po oprášení disk jel v pohodě.

ale takovou chybu ti nezpůsobí virus, ale jen poškozený/odpojený/znečištěný HW
Přejít na fórum:
Anketa
Kupujete už dárky na Vánoce?
Ano, už je nejvyšší čas
7 Hlasů
12%
Ano, miluji nakupování dárku
2 Hlasů
4%
Ne, je ještě čas
14 Hlasů