Informace o serveru
Číst diskuzi
Pomaly internet
|
|
Interstellar |
Přidané 24.03.2017 22:36
|
Založený: 10.12.16
|
Čaute mám taký problém s internetom, zrazu sa mi internet znatelne spomalil, mám zaplatené 1500kbps zaplatené od konfernetu na dedine a do teraz som hrával pohodička na 50ping a sťahoval tých 1000-1400kbps, no od pondelka mi ide internet strašne, ping na hrách skáče od 150 až do tisíciek, sťahovanie neprekročí 100kbps a poskytovatelia mi odpovedali, že oni nemajú žiadne problémy. Raz som už podobný problém mal, bol to vírus, ten sa ale správal tak, že internet nešiel vôbec, teraz pre zmenu ide, ale strašne pomaly. Vtedy som musel preinštalovať OS a všetko fungovalo až do teraz. Začalo to asi v pondelok, alebo nedelu, vtedy som hladal programy na úpravu hudby, pár som ich posťahoval z TPB trackeru no a pravdepodobne z toho sa mi niečo do PC dostalo, tipujem to na nejaký malware, ale nie som si istý, takže potrebujem radu, ako zistiť, či je to malware, alebo nie. Rovnako tak by som rád vedel, či sa to dostane aj do androidov a podobne, lebo tie tiež používam na tejto wifi, no cez telefón som nič nesťahoval. Počítač už som prešiel avastom a ten nič nenašiel, potom som ho preskenoval programom SUPERAntiSpyware, ktorý som našiel na internete medzi odporúčanými, vymazal mi z počítača, a teraz sa držte, 56 trojanov, akýchsi hack-toolov a malwarov, no internet aj tak stále beží pomaly, takže by som rád vedel ako sa to dá riešiť. Poprípade to nemusí byť malware, ale niečo iné, tak ak vás niečo napadá, píšte. Reštart routeru: skúšal som Kontaktovať poskytovatelov: skúšal som Antivírus: skúšal som Ešte by ste mali vedieť, že len mojim PC to nebude, pretože internet ide na všetkých zariadeniach pomaly aj keď z PC vypojím sieťový kábel. Díky za rady. EDIT: Ešte som zabudol pripísať, že ten internet nejde pomaly celý deň, vždy to začne okolo 14:00 a trvá to do 20:00, dnes to prestalo až o 22:00, napríklad teraz mi ide pohoda aj sťahovanie 1000kbps a ping 60. |
|
|
Geroj |
Přidané 26.03.2017 19:23
|
Založený: 03.01.13
|
Skús preinštalovať ovládač internetu a spustiť to v safe mode, prípadne skus malwarebytes ak si neskúšal (nečítal som to do podrobna) |
|
|
Tearsko |
Přidané 26.03.2017 19:37
|
Založený: 07.03.12
|
nechce sa mi to moc čítať ale dám len taku otázku, aj priamo na kábel ti to bv tom čase robí ? Teda samozrejme ak máš dovedený kábel do bytu nejakú optiku (čiže bez toho aby si išiel cez router) , môžeš mať zle nakonfigurovaný router. Poprípade vyskúšaj v routri zmeniť pásmo/kanál pre tvoju wifi pretože v čase 14:00 - 20:00 je najväčšie vyťaženie nakolko ludia sú najviac doma a tie kanály sa môžu biť. Ideaálne je stiahnuť si nejaký program na sledovanie kanálov a vybrať ten najmenej vyťažený. |
|
|
SenSuj |
Přidané 26.03.2017 20:07
|
Založený: 17.07.14
|
Bud jsem špatně četl nebo nevím co, ale internet ti na mobilu jde v pohodě když ti zrovna na PC jde špatně? Když tak si na mobil stáhni speedtest od Oakla či tak nějak a když na PC bude blbnout zkus udělat test. Potom se ozvi jak to dopadlo. |
|
|
Interstellar |
Přidané 27.03.2017 18:06
|
|
Geroj: to rozhodne nepomôže, pretože to blbne na všetkých zariadeniach v dome, to malwarebites vyskúšam a napíšem, díky. Tears: Tie pásma skúšal meniť jeden známy, tiež na to použil akýsi program, trochu sa to aj zrýchlilo, ale stále ani nie na tretinu toho, čo mám zaplatené a pred tým fungovalo. A na kábel to ide rovnako pomaly ako na wifi. suchar: Nie, ono to blbne na všetkých zariadeniach v dome v tom istom čase rovnako. Vyskúšal som speedtest.net, to isté aj na telefóne a nameralo: PC ping: 402ms down: 110kbps up: 130kbps Mobil ping: 385ms down: 160kbps up: 170kbps Ešte je aj možnosť, že je vadný router, ale nechcem zbytočne kupovať nový. Myslím, že internet sa trochu zrýchlil, prvý deň keď to začalo, tak bol internet tak spomalený, že som sťahoval 10kbps maximálne, teraz sťahujem niekedy až 300kbps, síce stále velmi pomalé, ale aspoň mi nenačítava stránky 5 minút, takže zatial díky. Ešte to skúsim prebehnúť tým malwarebitom čo písal Geroj a uvidíme, z toho čo ste zatial poradili sa to ale trochu zrýchlilo, takže díky. Prepáčte, dnes nemám čas kvôli protokolom, budem sa PC venovať asi až v piatok. Upravil/a Interstellar dne 28.03.2017 17:36 |
|
|
Floatin |
Přidané 28.03.2017 17:47
|
Založený: 01.11.14
|
_iF tolko ti poviem,že tiež mám konfernet a stojí to za velké hovno.Počkaj si ti vyprší zmluva a choď k inému poskytovatelovi. |
|
|
Interstellar |
Přidané 28.03.2017 17:56
|
|
Problém je, že tu neposkytujú pripojenie okrem konfernetu a zemnetu žiadne iné spoločnosti, pretože tu nemajú dosah a zemnet je ešte horší ako konfernet. |
|
|
Tearsko |
Přidané 28.03.2017 18:45
|
|
ak ti to ide káblom ktorý nie je zapojený cez router rovnako zle tak to nebude routrom .. |
|
|
Interstellar |
Přidané 28.03.2017 20:26
|
|
Tak ja nemám optiku, žijem v takej zapadlej dedinke, že káble tu nie sú natiahnuté, sú tu síce káble z pevných liniek, kde dokonca poskytujú služby slopočnosti ako UPC, t-com, orange, lenže všetky sloty v ulici už sú vyčerpané, susedia majú všetci ponapájané a ja som sa sťahoval nedávno, takže mám len takú anténku napojenú na router a tak, mám ju na streche vysoko až pri satelite, takže to by nemal byť problém, hlavne keď to do teraz šlo. |
|
|
Interstellar |
Přidané 29.03.2017 17:15
|
|
Dnes som zistil celkom zaujímavú vec, mám novú televíziu philips, čo mimo iného ponúka aj prístup na internet a do základných služieb ako google, či youtube a tam v telke mi ide napríklad video v 1024p+ kvalite bez sekania, pričom na PC a telefóne ledva so sekaním prehrávam kvalitu 360p a down nenameriam vyšší ako 200kbps, je možné, že telka spomaluje internet, aj keď je vypnutá ? Pretože nie je možné, že na jednom zariadení mi nameria 150kbps, pričom mám zaplatených 2mega a na telke ide vpohode aj full hd video ale keď telku vypnem, čiže už by internet nemala zaťažovať, tak mi na ostatných zariadeniach ide internet naďalej tak pomaly ako do teraz. Aký je váš názor na toto ? |
|
|
Vondrej |
Přidané 29.03.2017 18:22
|
Založený: 17.11.16
|
To bude tím. Zkus vypnout TV, pusť ten speedtester a když to nepomůže, tak zkus zavolat nějakýmu odborníkovi, kterej tomu rozumí. Ten ti řekne co a jak a asi ti pomůže líp, než my na SP.. |
|
|
Tearsko |
Přidané 29.03.2017 18:25
|
|
Aký máš vlastne ten internet? Resp. aké hodnoty udáva ten poskytovatel? |
|
|
Interstellar |
Přidané 31.03.2017 17:55
|
|
Poskytovatel udáva 1,5mega/s, no zvyklo to ísť až okolo 2mega/s, problém je ale v tom, že mám internet len tak cez anténku, takže keď prší, sneží tak to vypadáva a ide o polovicu menej, no teraz je slnečno už 2 týždne a poskytovatelia vraj problémy nemajú, takženeviem... Každopádne ide internet podstatne pomalšie ako mám zaplatené a pred tým mohlo byť aj tornádo a až takto pomaly to nešlo. Vondrej: Presne to som už písal, že aj napriek tomu, že telku vypnem a dokonca v nej aj deaktivujem wifi, tak internet ide aj tak pomaly, takže neviem ako je to možné, no na telke ide internet normálne. Práve sťahujem to Malwarebytes od geroja, ešte dnes odpíšem, čo to spraví. Takže Geroj to poriešil, malwarebytes vymazal akýsi malware rovno zo systémových súborov, stránky zobrazujú hneď, ping na SP ukazuje 43, takže fajn. Ináč to malwarebytes odporúčam, nielenže to dokáže detekovať malware, ale dokáže aj trvalo chrániť pred škodlivinami, je to taký doplnok klasického antiviru, dobrá vecička. Díky gerojovi a všetkým čo pomohli, prípadne sa ešte ozvem keby to zas začalo blbnúť. Keby dakto chcel, tak poznám dobrý tracker kde stiahnuť najnovšiu verziu malwarebytes s češtinou, kvôli pravidlám fóra to však napíšem len do SZ, takže ak máte záujem, tak SZ. Upravil/a Interstellar dne 31.03.2017 18:39 |
|
Přejít na fórum:
Anketa
Kupujete už dárky na Vánoce?
Ano, už je nejvyšší čas
7 HlasůAno, miluji nakupování dárku
2 HlasůNe, je ještě čas
14 HlasůNechávám to na poslední chvilku
14 HlasůHraji na SP, nemám čas kupovat dárky
20 Hlasů
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Poslední články