Informácie o serveri
Čítať tému
Účinnější chlazení
|
|
Teczka83 |
Pridané 03.08.2018 22:21
|
Príspevkov: 1168
Založený: 20.10.12
|
Servus bejkové, teď je takový labilní období s tim počasím. Furt hic jak v pekle. Máte nějaký rady, jak zlepšit chlazení počítače? Myslím všeobecně, jestli se dá dokoupit silnější ventilátor atd. Případně jestli je třeba nějaký lepší chlazení na procesor.A hlavně: Máte nějaký zkušenosti? Protože aktuálně jsem jen zde a stahuju a přesto má procesor skoro 60 stupňů. (AMD FX-8320E, 8 jader). Rady typu !vyhoď to z vokna, dej to do lednice atd... neakceptuju. Díky. Ps: Aby to bylo jednoduchý na montáž, já připálim i vodu na čaj. |
|
|
MegaBite |
Pridané 03.08.2018 23:25
|
Príspevkov: 2508
Založený: 08.08.15
|
Ideální je asi koupit ventilátor na CPU s rozměrama 120x120, je velký, takže odvede hodně tepla do pryč. Pak taky bych zkontroloval teplovodivou pastu, když je stará, tak jí tam moc neni a teplo zůstává v procesoru. Jako krajní možnost můžeš v tomhle horku snížit max. stav procesoru v nastavení napájení, CPU nebude mít takový výkon -> nebude vznikat takové teplo, ale samozřejmě musíš počít s tím, že ti třeba u her klesnou fps. Zatím jsem se setkal jen s výměnou chladiče, který byl vadný, takže mi teploty šíleně rostly až na 100°C, kdy se systém vypínal. Proto s tím moc zkušeností nemám, takže ti předávám jen moje teoretické znalosti |
|
|
Teczka83 |
Pridané 04.08.2018 00:35
|
Príspevkov: 1168
Založený: 20.10.12
|
Tak procesor je cca 1 rok starý, pasta tam je. Ale asi teda zkusim ten větší ventilátor. Někdo mi radil, že mam zkusit vodní chlazení. Ale když jsem viděl jak to vypadá...nejsem jadernej fyzik |
|
|
oldaccount |
Pridané 04.08.2018 01:26
|
Príspevkov: 170
Založený: 24.07.16
|
Pokud jsi ochotnej dát těch 1500-2000 za nějakýho levnějšího vodníka, tak bych šel určitě do něho.. Větrák ti to nikdy neuchladí tak dobře, jako vodník. A to zapojení není zas tak složitý, možná to na první pohled vypadá, že k tomu potřebuješ školení, ale je to hračka. |
|
|
Janci |
Pridané 04.09.2018 10:38
|
Príspevkov: 1226
Založený: 29.01.12
|
Na tvojom mieste by som urobil to, že si kúpim kvalitnú teplovodivú pastu, rozoberiem PC, vyčistím od prachu (hlavne rebrá na chladiči) a následne znovu po aplikovaní pasty primontujem chladič. Budeš si tak istý, že všetko je čisté a malo by to chladiť v pohode (ak to teraz tak nechladí). Treba si dať pozor na aplikovanie pasty, veľa ľudí aplikuje pastu nesprávne a zbytočne veľké množstvo. Účelom pasty je vyplniť nedokonalosti povrchu na procesore a chladiči pre zlepšenie tepelnej vodivosti a nie byť medzičlánkom pri prechode tepla medzi dvomi súčiastkami. Otázkou mi ale ostáva, čo ťa vedie k tomu, že o tomto uvažuješ? Máš s PC nejaké problémy, pociťuješ stratu výkonu, alebo sa jedná len o teplotu 60 stupňov? Osobne si myslím, že v lete to nie je nič závratné a na výkon teplota 60 stupňov nemá značný vplyv. Teplotná rezerva tam je ešte dosť vysoká. Možno by mi skôr prišla zaujímavá teplota pri plnom vyťažení CPU. Navyše ako hovoríš, CPU má 1 rok a je to veľmi málo pravdepodobné, ak bola robená montáž chladiča odborným spôsobom. EDIT: Diskusia je neaktívna, problém uvažujem ako vyriešený. Na požiadanie v SZ možno odomknúť. Upravil Janci dňa 25.09.2018 08:09 |
|
Prejdite na fórum:
Anketa
Kupujete už dárky na Vánoce?
Ano, už je nejvyšší čas
7 HlasovAno, miluji nakupování dárku
2 HlasovNe, je ještě čas
14 HlasovNechávám to na poslední chvilku
14 HlasovHraji na SP, nemám čas kupovat dárky
19 Hlasov
Len prihlásení môžu hlasovať.
Najnovšie články