Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

Nefunkční přehrávání videí
Pandy
Zdravím,
už delší dobu mám problém s přehráváním videí na webech a občas i na YouTube.

Dělalo mi to i předtím, proto jsem dávala PC do továrního nastavení a nahrála čistý systém (windows 10) a i přes to mi to pořád děla to samý, tak zkouším zda je tu někdo, kdo poradí a nebude mít 1000 blbejch keců o ničem jako na fórech o PC.

Takže dole je video, kde se snažím spustit video a prostě nejde vidět co na něm je a nebo funguje pouze jednou za čas. Na videu jsem natočila 3 různá videa a z toho 2 nefunkční.

Dělá mi to na prohlížečích Opera a Google Chrome. Rady ať si to pustím na jiném prohlížeči fakt nepotřebuju, protože proč používám tyhle prohlížeče má svůj důvod a když mám otevřených víc prohlížeču, tak mám CPU na 100% a seká se PC.

Zkoušela jsem upravit kvalitu videa a taky prostě nic.

Můj stolní Notebook už není nejmladší, ale videa přehrává i ta největší šunka a nikdy mi to nedělalo předtím :D Dokonce vím o dalších lidech, kterým to dělá taktéž.

Budu ráda za jakýkoliv rady od odborníků né od těch co si chtějí hrábnout číslíčko a napsat mi co dávno vím. Děkuji Smile
Janci
Citace
...tak zkouším zda je tu někdo, kdo poradí a nebude mít 1000 blbejch keců o ničem jako na fórech o PC.

Citace
Rady ať si to pustím na jiném prohlížeči fakt nepotřebuju, protože proč používám tyhle prohlížeče má svůj důvod

Citace
Budu ráda za jakýkoliv rady od odborníků né od těch co si chtějí hrábnout číslíčko a napsat mi co dávno vím.

Tak v prvom rade sa tu týmito tvojimi arogantnými poznámkami správaš ako nejaká primitívna zver, tak si to v tejto časti fóra láskavo odpusti a nechaj si to do sekcie "Admin pokec". Nikto tu na tieto tvoje výlevy nie je zvedavý a nikto sa tu takto ako ty nespráva. Vôbec sa nečudujem, že za 3 dni ti na túto diskusiu nikto nemal náladu reagovať. My tu nie sme tí, čo potrebujú pomôcť, si to výnimočne ty, tak by bolo dobré, keby si si to v tvojom veku uvedomila.

Teraz keď prejdem k veci:
Ak si nahrala čistý systém bez formátovania disku, tak ti to nepomohlo, lebo všetky dáta a súbory v PC ostali. Alebo si to robila s kompletne čistým PC a sformátovaným diskom?
V prvom rade mi napadá stiahnutie a nainštalovanie Flash Playera do prehliadača/PC, prípadne zistiť, či je aktuálny. Ďalej by som sa zameral a skontroloval pluginy v prehliadačoch, či sa ti tam náhodou nenainštalovalo niečo, čo tam nemá čo robiť. Pri tej príležitosti by som už preventívne vyčistil cache a cookies. Medzi týmito jednotlivými krokmi môžeš skúšať, či náhodou niečo pomôže. Ak by si stále ostala na tom istom, tak by som prešiel k preinštalovaniu prehliadačov, samozrejme aj s vyčistením registrov (CCleaner alebo Revo Uninstaller). Po tomto kroku ak stále nič nebude pomáhať, tak mi napadá len aktualizácia ovládačov grafickej karty, prípadne ich preinštalovanie.
Pri klasickom prehrávaní videa z PC žiadne problémy nenastávajú? Prípadne pri prehrávaní iných prehrávačov ako YouTube (napríklad Vimeo...)? Ak ti na nejakom prehliadači idú prehrať videá, tak na ktorom?
Pandy
Jj za ty kecy sry, jen už mě to rozčilovalo jak všude psali to samý div se tam nehádali pryč od tématu. Ale k věci.

Citace
Ak si nahrala čistý systém bez formátovania disku, tak ti to nepomohlo, lebo všetky dáta a súbory v PC ostali. Alebo si to robila s kompletne čistým PC a sformátovaným diskom?

Zformátovala jsem disk, takže jsem začala úplně s čistou instalací. Proto se divím, že to nejde. Obvykle mi to nikdy nedělalo a to jsem měla v PC tisíce blbostí.

Citace
Pri klasickom přehrávaní videa z PC žiadne problémy nenastávajú?

Né to běží v pohodě, dělá to jen na webech a občas i YT, ale nepravidelně.

Citace
Ak ti na nejakom prehliadači idú prehrať videá, tak na ktorom?

Před reinstalací jsem měla asi 4 prohlížeče. Chrome a Opera tam to nešlo a šlo to přehrát pouze v Mozzile a Edge. Ale ty mi strašně žrali CPU aniž bych měla zaplý něco jinýho.

Jako ono ty videa můžu přehrát na jiném prohlížeci, ale když zapnu zároveň 2 prohlížeče, strašně mi to žere CPU a jede strašně pomalu, přece jen ten PC je už dědek co má jen 4GB ram, ale nikdy před tím to nedělalo. A když jsem třeba na webu a potřebuju si přehrát video ihned, je to celkem otrava zapínat další prohlížeč a čekat 100 let.

Ovladače grafiky jsem si aktualizovala a stále nic. Ono je taky možný, že to třeba dělá nějaká konkrétní aktualizace windows? Netuším.
asthenic
Citace
Před reinstalací jsem měla asi 4 prohlížeče. Chrome a Opera tam to nešlo a šlo to přehrát pouze v Mozzile a Edge. Ale ty mi strašně žrali CPU aniž bych měla zaplý něco jinýho.

A po obnovení systému ti už funguje Opera aj Chrome? Respektíve, tie videá sa spustia/nespustia random? Skúšala si jedno video spustiť viackrát? Vyskúšaj, či ti budú videá prehrávať aj ostatné stránky, ako Vimeo, Metacafe, či Twitch. Je dosť neuveriteľné, že aj po úplnom wipe problém stále pretrváva.

Skontroluj si tie pluginy, ktoré spomínal Janci. V Chrome ich nájdeš na stránke chrome://extensions/ Ale ak si nechodila na nejaké primitívne stránky a nič nepridávala do prehliadača, tak by tam nič nemalo byť.

Problém s kodekom v PC zrejme nemáš, keďže vravíš, že videá v systéme ti prehrať idú bez problémov.

Ešte raz vymaž cache prehliadačov. Ctrl+H - Vymazať dáta prehliadania

Potom je tu ešte jedna možnosť; zmeniť Google DNS. Spravidla by si mala mať rýchlejší prístup. Tu ti nebudem písať ako na to, je to jednoduchá vec podľa návodu, tu ho prikladám https://howtogeek.com/164981/how-to-s...-browsing/

Ak používaš IPv4, DNS je 8.8.8.8 (preferovaná) alebo 8.8.4.4 (alternatíva)
Ak používaš IPv6, DNS je 2001:4860:4860::8888 (preferovaná) alebo 2001:4860:4860::8844 (alternatíva)
Upravil/a asthenic dne 05.09.2018 08:03
Pandy
Citace
Potom je tu ešte jedna možnosť; zmeniť Google DNS. Spravidla by si mala mať rýchlejší prístup. Tu ti nebudem písať ako na to, je to jednoduchá vec podľa návodu, tu ho prikladám https://howtogeek.com/164981/how-to-switch-to-opendns-or-google-dns-to-speed-up-web-browsing/

Ak používaš IPv4, DNS je 8.8.8.8 (preferovaná) alebo 8.8.4.4 (alternatíva)
Ak používaš IPv6, DNS je 2001:4860:4860::8888 (preferovaná) alebo 2001:4860:4860::8844 (alternatíva)

Tohle mi pomohlo, to mi nikde jinde neporadili :D

Díky moc, můžete někdo Lock!
Janci
Problem solved
Lock!
Přejít na fórum:
Anketa
Kupujete už dárky na Vánoce?
Ano, už je nejvyšší čas
7 Hlasů
13%
Ano, miluji nakupování dárku