Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

 
PC nenacte grafiku
CHAR2
Zdravím
Dneska jsem si skládal nový PC
Deska: ASROCK B460M Pro4
CPU: I5 10400
Ram: Hyperx Fury 2x 8GB 3200mhz.
Zdroj mám původní Seasonic 520W 80 bronz.
Grafiku také 1060 6gb MSI OCV1, po připojení do pc mi do monitoru hází - no signál. Grafiku sem prepojil do jiného slotu stále nic, větráky se normálně točí. Zkusil sem tedy vyndat a jet na integrovanou - funguje. Nastal ale další problém.
Mám W10 Pro 64bit na M.2 disku King A2000, po zapnutí PC vyjede BIOS (uefi) kde disk normálně vidím, ale v sekci boot kde by se měl objevit disk s Windows nemám nic. Po uložení změn a ukončení BIOSU se monitor vypne a znovu se BIOS načte. Prosím o jakoukoli řadu,hlavně co se týče GPU, na staré sestavě fungovala bez problémů.
LukeeNko
Ahoj, chýba mi tam pár info... ten disk, ktorý používaš si preniesol zo starého počítača? Ono ide o to, že na disku máš v tom prípade uložené všetky informácie o PC vrátane driverov,....

Ak to tak je, odporúčam formátnuť disk a čistú inštaláciu. Najlepšie je na laptope spraviť CD/USB installer a priamo v inštalcii flashnúť disk. Grafika by sa ti mala rozbehnúť, keď budeš mať driver. S týmto si ale som si istý, či potrebuješ mať už windows rozbehnutý na integrovanej grafike. Za pokus nič nedáš.

Ak nie, skontroluj si formát disku, či nemáš exFAT alebo fat, disk kde máš windows by mal byť predformátovaný na NTFS.
Bratek
Ahoj,
podle toho co popisuješ, tak to není problém GPU, ale spíše instalace Windows. Ono operační systém Windows je dost háklivý na změnu komponentů a pokud tak vyměníš několik věcí, tak je nejlepší udělat čistou, novou instalaci. Tedy zálohovat si z disku všechny potřebné věci, poté ho formátovat na NTFS a následně na něj instalovat nový, čistý Windows, do kterého si následně nahraješ svoje věci.

Podobný problém jsem například řešil, když jsem měl ve starém PC dva disky, na jednom jsem nainstaloval systém a druhém si instaloval hry. Když jsem poté vyměnil disk, na kterém byl systém a chtěl zanechat ten se hry, tak to nešlo. Windows totiž při instalaci vytváří soubory i na druhém disku a následně tě to při změně prostě nepustí. Musel by jsi nejdřív zapojit jeden disk, na ten si instalovat Windows a jakmile budeš vše ready, tak si teprve zapojit druhý disk a na ten instalovat zbylé věci.
CHAR2
Děkuji moc za rady. Ten M.2 disk mám ze starého PC.
Pokusím se sehnat Nějaký instalační zařízení a zkusit ho přes uefi nainstalovat na tu M.2 znovu. Co se týče grafiky. Dřív svítilo bílé led světlo (nejspíše napájení) to jsem teď nezaznamenal. Snad vše vyřeší preinstalace Windows.
LukeeNko
Na microsoft stránke je Windows Media Creation, s ktorým si windows vieš stiahnuť a následne napáliť na usb/disk, či už inštalovať na Pc kde je.
CHAR2
Podařilo se mi sprovoznit Windows. Bohužel grafika nepracuje jak má. Nainstaloval jsem všechny ovladače. Sice přes ní jede obraz, ale vůbec ji PC nezaznamenava správně.
144monitor při nastavení jede pouze na 72hz. A pri testu na benchmark, to žádnou gpu nezaznamena. Pokud ji zkouším přes MSI afterburner nastavit, vypne se obraz a už se nenacte.
LukeeNko
Skús NVidia geforce experience automaticky download, poprípade v DirectX managment skontrolovať či detekuje.
CHAR2
Děkuji za rady ale nejspíš bude problém v ní. Zkusil sem zapnout euro truck, procesor pri nejvyšším rozlišení 30° s grafika 76° a to sem byl minutu v menu. Navíc mám 144hz monitor, i přes všechna nastavení v Gforce a různě po systému nastavím 144, ale pak dám test Hz a ukazuje 72.
Nevim zda třeba kvůli lepším součástkám je slabší zdroj (520W), nebo se něco pokazilo přímo v grafice.
LukeeNko
Hladal som koľko potrebuje W, ale malo by všetko stačiť, skús popritláčať konektory na základke a grafickej, mne sa stalo, že hlavný konektor som mal zle sadnutý a ani procák neťukol.

+ skontroluj si káble zo zdroja, možbo potrebuje iba 2 vstupy pre napätie. Ja som mal RTX 2060 a musel som prepajkovávať konektor na zdroji.
Bratek
Jak se tu již psalo, zkontroluj si správné zapojení v casu. Poté může být problém i v propojovacím kabelu mezi PC a monitorem. Který typ kabelu používáš? Některé 144Hz ani nepodporují, je dobré používat primárně Display port, případně aspoň DVI.
CHAR2
Používám DP port. Podarilo se mi grafiku sprovoznit. Bohužel při spuštění pc mi 3x problikne podsvícení myse a po minutě se zapne monitor na Windowsu, takže nemám možnost se ze zapojenou grafikou dostat do BIOSU. S integrovanou to jde.
Bohužel největší problém je, že při každé spuštěné hře mi do minuty spadne na plochu, občas to i vyhodí hlášku že je problém s grafickým adaptérem. Všechny ovladače jsem přeinstaloval a mám nejnovější. Zkoušel jsem vše možné, ale pokaždé mi to do minuty vypne hru aniž bych měl možnost nastavit zařízení grafiky.
Bratek
Myš by na grafiku neměla mít žádný vliv, divný je spíš to, že se nemůžeš dostat do biosu. Zkoušel jsi se dostat do toho biosu, když jsi měl zapojenou grafiku, i když ti to na obrazovce nevypisovalo? Bojím se, aby tady nebyl problém přímo s grafikou nebo slotem pro grafiku na základní desce. Máš to ještě v záruce nebo jak jsi na tom?
CHAR2
Základní deska je úplně nová, mám ji ani ne týden.
Bez grafické karty se do BIOSU přes integrovanou dostanu v pořádku. Ale když mám připojenou grafiku a hned z počátku mackam DEL, jen bliká myš a klávesnice a monitor se nenacte. Když přestanu mačkat po chvilce to najede. Ale s integrovanou kartou žádný problém nemám. Monitor se zapne hned na začátku že vidím i logo zakladovky. Můžu zkusit dát grafiku do spodního slotu, ale to jsem zkoušel už na začátku a to samé jako když je v prvním.

Sloučené 02.03.2021 16:46:
Co se týče grafické karty, ta už je 2roky mimo záruku. Ale když jsem měl původní komponenty pracovala bez problémů.
Upravil/a CHAR2 dne 02.03.2021 16:46
Bratek
Ještě mě napadá aktualizovat bios. Když budeš mít grafiku odpojenou, zkontroluj si jakou verzi biosu na základní desce máš a případně si nainstaluj tu nejaktuálnější. Potom zkus grafiku připojit a vyzkoušej to. Pokud to nepomůže, zkontroluj si v biosu, jestli máš nastavený Primary Graphics Adapter na PCI Express. Další možností restart biosu do defaultního nastavení - tady si pak zkontroluj, jestli se ti zase nenahrála zpět starší verze biosu.
CHAR2
Tak bios mám aktualizovány na nejnovější verzi. Zkoumal jsem co se tam vše píše, našel jsem funkci která vypne integrovanou pokud se připojí externí. Funkce byla vypla už od začátku. A co se týče výběru primárního adaptéru, je tam buď režim auto, nebo Onboard. Jelikož se přes externí do BIOSU nedostanu tak nemůžu ověřit zda je primární v této funkci. Děkuji moc za rady, ale asi to bude nějaká hardwarová chyba.. Zítra by měl snad přijít technik a zkusí mi poradit. Snad nebude problém v grafice tu bych asi nesehnal
Bratek
Okay, dej tedy zítra vědět jak to dopadlo, ať to tu můžeme uzavřít.
CHAR2
Tak bohužel technik je v karantene takže mi nepomůže. Zkusím koupit silnější zdroj, tím nic nepokazím a pak jedině zavolat do obchodu odkud mám zakladovku, že mám možná vadný kus. Děkuji všem za rady a myslím že to můžete uzavřít. Uvidím jak to dopadne
Bratek
Okay, zamykám. Kdyby jsi chtěl dál řešit, tak napiš SZ a téma odemknu.

Lock!
Přejít na fórum:
Anketa
Aké eventy máte najradšej na Fiveme?
DeathRun
3 Hlasů
11%
Derby
3 Hlasů
11%
Tuning zraz
7 Hlasů
25%
Závody
3 Hlasů
11%
Color Dash
3 Hlasů
11%
WallRide
2 Hlasů
7%
Nechodím na žiadne akcie..
7 Hlasů
25%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online
· Hosté online: 12