Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

Strašne mi hučí notebook
Hendy
Ahojte, potrebujem od vás poradiť prosím. Mám notebook starý asi 5 rokov, značka HP ale stále dobre funguje ale strašne hučí. Mám aj chladiacu dosku ktorá tiež viac menej hučí ale aspoň sa mi notebook neprehrieva. Ono mi to v podstate nevadí len keď s niekým volám napr. cez Skype tak oni to počujú a vadí im to a potom nemôžem volať lebo to je priam neznesiteľné. Neviem čo s tým robiť. Nedalo by sa nejak nastaviť aby keď s niekým telefonujem tak nepočujú to hučanie notebooku? Pretože keď som kupoval slúchadlá (mám ich do teraz) tak mi to šlo v pohode a nič nepočuli. Slúchadlá sú stále v poriadku, nič sa na nich nepokazilo, majú aj klasický mikrofón. A teraz proste to zase počujú a pred tým tak isto hučal ten nootebok. Ďakujem vám za rady.
huDO
Zkus si dat sluchatka od mobilu treba, protoze mikrofon mas dal od ntb. Jestli to nepomuze, tak si udelej tovarni nastaveni na notasu, bude rychlejsi a nebudes tam mit nejake programy ktere uz nevyuzijes. Ja si davam tovarni nastaveni pravidlne a muzu rict ze to pomaha
Hendy
Citácia
huDO napsal:

Zkus si dat sluchatka od mobilu treba, protoze mikrofon mas dal od ntb. Jestli to nepomuze, tak si udelej tovarni nastaveni na notasu, bude rychlejsi a nebudes tam mit nejake programy ktere uz nevyuzijes. Ja si davam tovarni nastaveni pravidlne a muzu rict ze to pomaha

Ale tie slúchatká od mobilu musia mať mikrofón taký ten malý? Lebo ja asi také nemám čo je ten malý mikrofón na nich. A aké tovarne nastavenie? To som ťa nepochopil :D

//E: Našiel som slúchatka s tým malým mikrofón a nepomohlo, stále to počuť to hučanie pri volaní
asthenic
Ten notebook ti huci uz 5 rokov alebo to zacalo nedavno?
Hendy
billy notebook mi hučí skoro od začiatku, ale ono to možno je asi aj tým že mám viacej vecí posťahovaných atď.. Ale nedalo by sa proste len pri tom volaní nastaviť aby ostatní nepočuli to hučanie? Pred tým proste nebolo počuť to hučanie, a pred dákym mesiacom to začalo počuť pri volaní.
Czech_
Toto ma kámoš též, vzdy kdyz si s nim volám tam si připadám jako by vedle něho stavěli novej barák. Jemu to hučení dělá chladící deska, coz je možné ze to dělá i tobě. Jemu celkem dost pomohlo si koupit mikrofon a dat ho dál. Btw jak si zkousel tx sluchátka měl jsi přenastavenej ten mikrofon sluchatek? Lebo ono záleží pres co volas, nekde se to musi nastavit lebo ti to da automaticky mikrofon notebuku.
superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=30353

Házím makrely do schránek Makrelka

🇨🇿 🤝 🇺🇦
Hendy
Citácia
Czech_ napsal:

Toto ma kámoš též, vzdy kdyz si s nim volám tam si připadám jako by vedle něho stavěli novej barák. Jemu to hučení dělá chladící deska, coz je možné ze to dělá i tobě. Jemu celkem dost pomohlo si koupit mikrofon a dat ho dál. Btw jak si zkousel tx sluchátka měl jsi přenastavenej ten mikrofon sluchatek? Lebo ono záleží pres co volas, nekde se to musi nastavit lebo ti to da automaticky mikrofon notebuku.

Chladiacou doskou to v mojom prípade asi nebude pretože ja som ju aj na chvíľu odpojil a počulo to zase strašne hučať takže chladiacou to nebude. Ale nechápem ako mikrofón dať ďalej. Ja ho proste mám na slúchadlách a on je zasúvací. A nie nič som pri tých malých neprestavoval.
Tearsko
Ako mám chápať to hučanie ?
Hučia nadmerne ventilátory na notebooku alebo hučí a vibruje starý otáčkový disk?
Najlepšie riešnie býva u starého noťasu vyriešiť tieto dve veci.

Tj rozobrať a vyčistiť notebook od prachu a ak hučí starý disk, dať tam SSD disk (teraz sú už pomerne lacné takže to nie je ani veľká investícia a podstatne sa zrýchli chod systému)
savage
Tears mi vzal slova z úst,len dodám,že ak má notebook 5 rokov a nikdy si ho nečistil ani fyzicky ani softwarovo,nie je sa čo čudovať. Mimochodom silno pochybujem,že tak hučí od začiatku,to prichádza vždy časom a s "nevhodným" používaním. Viem to zo svojich skúsenosti. Prvý notebook som dostal v 10tich,tam po roku zhorela grafika (pri SuperParbe mimochodom,bol som pri Grove Street,v živote nezabudnem ako som čakal kým príde domov tatko:D) Ten notebook tak isto hučal,prehrieval sa a bol plný sračiek čo posťahovala 10 ročná hlava :D Druhý notebook čo som mal,beží doteraz len je starý a už sa trochu hrial,tretí mám do teraz,má dva roky a je úplne ako nový. Aj softwarovo,aj fyzicky. Aj cez to som ale prešiel na stolný setup. Mimochodom,ak ten tvoj hučí od úplného začiatku,ako píšeš tak niekde skôr bude chyba.
Hendy
Tears:
Citácia
Ako mám chápať to hučanie ?
Hučia nadmerne ventilátory na notebooku alebo hučí a vibruje starý otáčkový disk?
Najlepšie riešnie býva u starého noťasu vyriešiť tieto dve veci.

Tj rozobrať a vyčistiť notebook od prachu a ak hučí starý disk, dať tam SSD disk (teraz sú už pomerne lacné takže to nie je ani veľká investícia a podstatne sa zrýchli chod systému)

No neviem či ventilátory alebo otáčkový disk. Ono napr. teraz mám na lište GTAčko a nehučí to až tak ako napr. keď niečo na tom GTAčku robím. Ako ja si myslím že to budú skôr tie ventilátory.

savage:
Citácia
Tears mi vzal slova z úst,len dodám,že ak má notebook 5 rokov a nikdy si ho nečistil ani fyzicky ani softwarovo,nie je sa čo čudovať. Mimochodom silno pochybujem,že tak hučí od začiatku,to prichádza vždy časom a s "nevhodným" používaním. Viem to zo svojich skúsenosti. Prvý notebook som dostal v 10tich,tam po roku zhorela grafika (pri SuperParbe mimochodom,bol som pri Grove Street,v živote nezabudnem ako som čakal kým príde domov tatko:D) Ten notebook tak isto hučal,prehrieval sa a bol plný sračiek čo posťahovala 10 ročná hlava :D Druhý notebook čo som mal,beží doteraz len je starý a už sa trochu hrial,tretí mám do teraz,má dva roky a je úplne ako nový. Aj softwarovo,aj fyzicky. Aj cez to som ale prešiel na stolný setup. Mimochodom,ak ten tvoj hučí od úplného začiatku,ako píšeš tak niekde skôr bude chyba.

Ako ono ten ntb nehučí od začiatku. Ntb sme už aj viac krát pastovali, čistili od prachu atď.. Reklamovali (reklamácia bola z dôvodu pretože sa mi ntb prehrieval a vypínal.) sme ho raz. Nedalo by sa nastaviť pri tom volaní aby to hučanie nebolo počuť? Lebo kamošom to strašne vadí a ja potom nemôžem s nikým volať. Nechápem jednu vec. Keď som tie slúchadlá kupoval tak som ich v poho zapojil a hučanie nebolo počuť, a teraz to hučanie počuť a mám tie isté slúchadlá a sú v dobrom stave. Zrejme som za ten čas musiel niečo nechtiac prenastaviť v nastaveniach zvuku alebo ja nwm.. Ale neviem ako to dať naspäť.
reinz
Zkus rozebrat notebook a vyčistit ho od prachu, jak psal tears. Pak ho zapni rozebranej bez krytu. Podle sluchu už poznáš, jestli to dělá fan nebo hdd. Zkus např. zatížit hdd kopírováním souborů, pokud bude hučení hlasitější, tak je to nejspíš hdd.
since 2012

superparba.eu/includes/player_signatures.php?user=7349

img.tpx.cz/uploads/reinzbotexe.png
Hendy
Citácia
reinz napsal:

Zkus rozebrat notebook a vyčistit ho od prachu, jak psal tears. Pak ho zapni rozebranej bez krytu. Podle sluchu už poznáš, jestli to dělá fan nebo hdd. Zkus např. zatížit hdd kopírováním souborů, pokud bude hučení hlasitější, tak je to nejspíš hdd.

Fan alebo hdd? A to čo znamená, prepáč ale ja sa do tohto absolútne nevyznám :D A ako zaťažiť?
reinz
Větrák procesoru nebo harddisk, zatížit ho např. zkopírováním velký složky v řádech gb a vložením na stejný hdd ale třeba ns plochu, aby to neměl na chvíli, ale dal si na čas. Nebo kopírováním z hdd na flashku

// a jestli to nebude hdd, tak zkus udělat update biosu, třeba tam bude líp vyřešená intenzita fanu
since 2012

Hendy
Citácia
reinz napsal:

Větrák procesoru nebo harddisk, zatížit ho např. zkopírováním velký složky v řádech gb a vložením na stejný hdd ale třeba ns plochu, aby to neměl na chvíli, ale dal si na čas. Nebo kopírováním z hdd na flashku

// a jestli to nebude hdd, tak zkus udělat update biosu, třeba tam bude líp vyřešená intenzita fanu

Aha, a dalo by sa nastaviť aj to aby to pri volaní nebolo počuť? Lebo s kamošmi keď volám napr. cez Skype, Discord tak to počujú, a pred dákymi 3 mesiacmi mi tiež hučal ntb ale oni to nepočuli a neviem ako to dať späť, či som niečo v nastaveniach nechtiac nepremenil. Existujú nejaké ovládače nie či čo to je?
Ondrah98
Fascinuje mě, jak dokážeš veškeré rady zde ignorovat a pořád opakovat, že to chceš nastavit, aby to nebylo slyšet při volání... A do toho si tu ještě protiřečit. Není lepší vyřešit příčinu (hučení) a ne jen následek (hluk při volání)? Pokud tu pořád mluvíš o nastaveních (skypu nebo čeho), tak se do nich podívej a zkus tam něco změnit. Určitě tím uděláš míň škody, než když budeš následovat zde dobře míněné rady s tvou očividnou absolutní neodborností.
img.tpx.cz/uploads/ondrahjeosliud.png

Svatý Juda
Hendy
Citácia
Ondrah98 napsal:

Fascinuje mě, jak dokážeš veškeré rady zde ignorovat a pořád opakovat, že to chceš nastavit, aby to nebylo slyšet při volání... A do toho si tu ještě protiřečit. Není lepší vyřešit příčinu (hučení) a ne jen následek (hluk při volání)? Pokud tu pořád mluvíš o nastaveních (skypu nebo čeho), tak se do nich podívej a zkus tam něco změnit. Určitě tím uděláš míň škody, než když budeš následovat zde dobře míněné rady s tvou očividnou absolutní neodborností.

Ja to neignorujem, ja len chcem najprv vyriešiť to nastavenie aby to nebolo počuť pri volaní, a potom poriešiť to hučanie. Skúšal som už aj v nastaveniach Skypu ale tam nič nepomohlo. Samozrejme že ja to nechcem odignorovať, ale chcem najprv tie nastavenia aby to nebolo počuť pri volaní, a potom celkové hučanie ntb. Prosím ťa nabudúce ak budeš vedieť poradiť tak poraď a nepíš tu zbytočné komentáre. Príde mi to ako nahrabávanie príspevkov.
reinz
Na to, aby nebyl slyšet hluk ntb ti nestačí mikrofon na sluchátkách, musel bys mít mikrofon ve stojanu, u kterýho snížíš citlivost záznamu, dáš si ho blíž k puse s budeš mluvit hlasitějc. Můžeš zkusit snížit citlivost u toho mikráku na sluchátkách, třeba to pomůže, ale moc bych na to nesázel.

// Ještě dotaz - hraješ na obrazovce ntb, nebo máš obraz píchnutej přes kabel do monitoru? Jestli píchnutej, víko ntb máš zavřený, nebo otevřený?
since 2012

Hendy
Citácia
reinz napsal:

Na to, aby nebyl slyšet hluk ntb ti nestačí mikrofon na sluchátkách, musel bys mít mikrofon ve stojanu, u kterýho snížíš citlivost záznamu, dáš si ho blíž k puse s budeš mluvit hlasitějc. Můžeš zkusit snížit citlivost u toho mikráku na sluchátkách, třeba to pomůže, ale moc bych na to nesázel.

// Ještě dotaz - hraješ na obrazovce ntb, nebo máš obraz píchnutej přes kabel do monitoru? Jestli píchnutej, víko ntb máš zavřený, nebo otevřený?

Aha, no ale ako je potom možné že pred tým mi to šlo normal. nebolo to počuť a mal som tie isté slúchadlá v rovnakom stave ako sú teraz? Nechcem protirečiť ale mne to naozaj išlo, a zrejme sa to dá nejak nastaviť, možno s tými ovládačmi alebo nwm ako. A hrám ako na obrazovke ntb. Lebo ja nemám monitor, ja mám ntb a myslíš kábel slúchadiel? Tak to mám pichnuté normal do ntb veďla tam ako je myš atď..
Ondrah98
Citácia
HenDy napsal:

Citácia
Ondrah98 napsal:

Ja to neignorujem, ja len chcem najprv vyriešiť to nastavenie aby to nebolo počuť pri volaní, a potom poriešiť to hučanie. Skúšal som už aj v nastaveniach Skypu ale tam nič nepomohlo. Samozrejme že ja to nechcem odignorovať, ale chcem najprv tie nastavenia aby to nebolo počuť pri volaní, a potom celkové hučanie ntb. Prosím ťa nabudúce ak budeš vedieť poradiť tak poraď a nepíš tu zbytočné komentáre. Príde mi to ako nahrabávanie príspevkov.

A jakej to dává smysl kromě toho, že žádnej? Když vyřešíš hučení, tak to nebude slyšet při volání. Hotovo. Na co měnit nastavení, aby to nebylo slyšet při volání a hned obratem řešit hučení?
Analogicky: Klepe mi něco v motoru, tak budu řešit, abych to neslyšel a až to neuslyším, tak to klepání opravím. To nedává žádnej smysl.

Jinými slovy: řeš to, že je notebook hlučnej (to sotva vyřešíš někdo v nastaveních) a ne to, že je to slyšet při hovoru. Teda řeš příčinu a ne důsledek.

Jo a nahrabávám si příspěvky, protože jich mám - nevím 7 tisíc? Tak chci mít 9 tisíc, až jich budu mít 9 tisíc, tak dostanu 100€ na premium asi... Facepalm
img.tpx.cz/uploads/ondrahjeosliud.png

Svatý Juda
Hendy
Citácia
Ondrah98 napsal:

Citácia
HenDy napsal:

Citácia
Ondrah98 napsal:

A jakej to dává smysl kromě toho, že žádnej? Když vyřešíš hučení, tak to nebude slyšet při volání. Hotovo. Na co měnit nastavení, aby to nebylo slyšet při volání a hned obratem řešit hučení?
Analogicky: Klepe mi něco v motoru, tak budu řešit, abych to neslyšel a až to neuslyším, tak to klepání opravím. To nedává žádnej smysl.

Jinými slovy: řeš to, že je notebook hlučnej (to sotva vyřešíš někdo v nastaveních) a ne to, že je to slyšet při hovoru. Teda řeš příčinu a ne důsledek.

Jo a nahrabávám si příspěvky, protože jich mám - nevím 7 tisíc? Tak chci mít 9 tisíc, až jich budu mít 9 tisíc, tak dostanu 100€ na premium asi... Facepalm

Ale mne to hučanie celkovo nevadí, len chcem aby to nebolo počuť pri volaní. Aj tak neviem či mi pôjde opraviť to hučanie keď to je 5 rokov starý ntb a čistil som ho už asi 100x. To už len potom kúpiť nový a nie ntb ale PC. Ale chcem poriešiť proste najprv to.
Prejdite na fórum:
Anketa
Kupujete už dárky na Vánoce?
Ano, už je nejvyšší čas
7 Hlasov
13%
Ano, miluji nakupování dárku
2 Hlasov
4%
Ne, je ještě čas
14 Hlasov
25%