Informace o serveru
Číst diskuzi
Dotaz ohledně antivirového programu
|
|
Teczka83 |
Přidané 17.07.2013 09:49
|
Založený: 20.10.12
|
Mám v počítači antivirový program. Nebudu jmenovat, ale jsem s ním maximálně spokojen. Nicméně, včera mě potkala zajímavá věc. Včera se mi nespustil. Spustil jsem diagnózu, která objevila dvě neopravitelné chyby a antivir se vypnul...úplně. Restartoval jsem počítač a po restartu jsem zjistil, že antivirový program není nainstalovaný. Jsem si jistý, že já jsem ho neodinstaloval. Někde jsem četl, že existují viry, které umí napadnout antivir jako takový a dokáží ho paralyzovat a následně odinstalovat. Je to vůbec možné? Setkal jste se s tím někdo? Díky za reakce a odpovědi. |
|
|
Ashok |
Přidané 17.07.2013 09:57
|
Založený: 20.02.11
|
Dost by mě zajímal název toho antivirového programu nakolik většina placených (a v poslední době i free) antivirů používá technologii, která zabraňuje automatickému odinstalování a celkově i zásahu do vlastních souborů. Osobně používám Norton 360 a vím, že ho žádný vir není schopen vyřadit kompletně z chodu. K tvé otázce, ano, je to možné ale stávat by se to v žádném případě nemělo a antiviru to dělá velice špatnou reklamu. |
|
|
Teczka83 |
Přidané 17.07.2013 10:02
|
|
Napíšu ti název kdyby se jednalo o reklamu, edituj to prosím! Je to COMODO INTERNET SECURITY. Mám ho v počítači už přes rok a běží bezvadně. Dnes jsem ho updatoval a zase běží v pohodě...ale včera to byl docela šok. Jak říkáš, nemělo by se to stávat... |
|
|
Ashok |
Přidané 17.07.2013 10:11
|
|
Antivir Comoda není nic moc, firewall mají lepší. Pokuď by se to opakovalo, zvaž jeho výměnu např. za AVAST, který je ve všech směrech kvalitnější a je taky free. |
|
|
Teczka83 |
Přidané 17.07.2013 10:17
|
|
No já bych rád zůstal u tohoto, protože se mi líbí, že například hlídá všechny procesy v počítači. A pokud se mu něco nelíbí, tak mě hned upozorní. Ale docela mě překvapilo, že jsou viry, které dokáží odinstalovat program, niž bych tom věděl. Ještě horší je, že den předtím mi nahlásil, že počítač je zabezpečený. Když pominu vyměnu antiviru, je jiná možnot, jak tomu problému zabránit? |
|
|
Ashok |
Přidané 17.07.2013 10:37
|
|
No, možnost je pokuď máš Windows Vista/7/8 vytvořit účet, ve kterém nebudeš mít oprávnění správce a správcovský účet zaheslovat. UAC je samo o sobě docela slušná ochrana. Pak samozřejmě dělat pravidelně sken PC pomocí nějakého skeneru (momentálně nejlepší je MBAM) ten pokuď je v PC nějaká havěť, kterou si Comodo nevšimlo jí zlikviduje. No a samozřejmě takové ty "babské rady" jako nechodit na pochybné stránky, nestahovat každou blbost apod. |
|
|
Teczka83 |
Přidané 17.07.2013 10:44
|
|
Děkuju, jsem zase o něco chytřejší. Můžeš zavřít |
|
|
Ashok |
Přidané 17.07.2013 10:58