Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

Všechny programy v malování ?
Neophyte
Zdravím,
dneska v ranních hodinách, mi naběhly všechny programy v malování. Ani nevím, jak se to vlastně stalo, prostě jsem vypl GTA, a potom mi to naběhlo.
Chci se zeptat, zda jde nějak celkově přepnout soubory aby nebyli v malování, ale aby šli normálně zapnout..
Nyní když to mám vše v malování, tak mi to napíše:

Program Malování nemůžeš přečíst tento soubor.
Toto není platný soubor s rastrovým obrázkem nebo jeho formát není nyní podporován.

Fakticky nevím co stím, každopádně děkuji za každou radu Smile
Zawy
Zkus obnovit zálohu.
kapr
Divný jestli se ti to stalo samo od sebe, to bych doporučil projet antivirem.

Každopádně do normálního stavu to vrátíš tak, že na souboru, co nechceš otevírat v malování klikni pravým tlačítkem, tam vyber vlastnosti. V otevřeném okně je tlačítko: Změnit... (ve windows 7 je to 3. řádek). Pak se ti objeví nabídka programů - jeden z nich si vyber, případně pokud tam není ten co hledáš, klikni na "Procházet..." a najdi požadovaný program ve tvém PC. Pak dej OK a pojede to jak má.
Jen dá asi trochu práci nastavit to postupně u všech souborů, jestli se ti změnily všechny typy, ale zase uděláš to jednou a pak už to nebude potřeba dělat znova.
CzSK
Zde máš řešení.
Neophyte
Zdravím, ono teď jsem zjistil, že to je daným Photoshopem, který jsem dnes ráno stahoval. Tento photoshop, zřejmě má v sobě nějaký vir, který mi smazal všechny soubory ***.exe a dal mi to na .Ink, nevím zda s tím něco půjde dělat, zkouším obnovit systém a pokud nic nepomůže, tak servis. Podle všeho by, ale to obnovení systému mělo vrátit system do nastavení před tou instalací toho photoshopu.

/edit: Kapr,
ono jak Ty říkáš by to šlo, až na to, že mi to nechce vyhledat ten program, takže nevím co s tím je... Jestli by jsi měl čas a chuť mi pomoci, tak prosím zda by jsi mi napsal tvůj skype a tam by jsme o tom více prohodili řeč.
Neophyte
Cezete díval jsem se na to + jsem si k tomu pustil video s postupem. Ale je k tomu potřeby dalších programů, což raději už riskovat nebude :D Zajistil jsem si u přátel opravu, takže snad to bude vše v pohodě. Ještě zkouším obnovit systém Smile Ale díky všem za radu. Každopádně, ještě mám čas než to odevzdám přátelům, takže pokud máte ještě nějaký nápady, tak je rád uvítám Smile
kapr
Na zavirovaný software bacha, dokáže nadělat slušnou paseku. :D Jestli to změnilo příponu, je tu možnost jak to změnit, ale tímto způsobem to jde pouze jednotlivě, nezměníš tím hromadně všechny ty soubory zpátky:

1. Otevři libovolnou složku.
2. Pokud máš Windows Vista nebo novější systém tak stiskni levý ALT - objeví se ti nahoře nabídka.
3. V nabídce vyber "Nástroje" a tam "Možnosti složky..."
4. V nově otevřeném okně dej panel "Zobrazení"
5. Zruš zaškrtnutí "Skrýt příponu souborů souborů známých typů"
6. Dej OK a najdi si soubor u kterého se změnila přípona a dej pravé tlačítko >> přejmenovat.
7. Při přejmenování můžeš teď změnit i příponu, takže ink přepíšeš jednoduše na exe.

Je tu však problém - to, že se to přejmenovalo na INK může způsobit, že po zpětném přejmenování na exe bude soubor poškozený.

Pokud nepomůže obnova tak řekni někomu kdo ví jak spolehlivě odstranit viry. Já osobně to vždycky zrovna přeinstaluju komplet, protože je to spolehlivější a nezůstane tam po viru ani památka. Přeci jen, když člověk používá bankovní účet, je lepší dbát na bezpečnost. Smile
Neophyte
Ahoj, díky za rady. Ono už jsem kontaktoval přátelé, kteří se Tímto zabývají a také už se mi dostalo odpovědi Smile Kamarád ví přesně co s tím, prozatím mi to stačí hrát můžu, ale na internet musím přes explo Smile Takže prozatím mi to stačí.. Každopádně díky za rady, ačkoliv bych to rád zkusil, nechci to ještě více Dokakat :D Díky;)

ADMINI můžete Lock!
Rosta
Lock!
Prejdite na fórum:
Anketa
Kupujete už dárky na Vánoce?
Ano, už je nejvyšší čas
7 Hlasov
12%
Ano, miluji nakupování dárku
2 Hlasov
4%