Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

Najpomalšia rýchlosť internetu v dome
Krowky
Nazdar,

potreboval by som pomôcť s velmi záludným problémom. Máme doma VDSL internet od telekomu, podla zmluvy by mal mať rýchlost downloadu 20 Mb/s (cca 2,5 MB/s). Všetci doma túto rýchlosť "atakujú" (majú vždy okolo 19 Mb/s) iba ja mám stále 3,5 Mb/s. Občas sa mi stáva že mi na signále naskočí žltý výkričník a napíše že žiadne prístup k internetu a občas aj vypadne. A problém neznačí na wifi ale na pripojení routru k internetu, lenže tam chyba v skutočnosti nie je. Signál wifi je zachovaný aj keď to hlási problém. A pri plnom signále je tá rýchlosť taká nízka ako som písal.

ďakujem za pomoc
Baseball
Zdarec,
jak daleko (přes kolik zdí) máš Tvůj přístroj na který chytáš singnál?
Krowky
Cca. 5 metrov a 1 stena, ale signál je dobrý.

Ešte doplním že niekedy mi aj prehliadač tak dlho otvára stránku že nakoniec zahlási že sa mu to nepodarilo.
CzSK
Zkoušel jsi to přes kabel?
Krowky
Neskúšal ale už to šlape normálne.
Chyba bola v nastaveí routru, no teda ani nie tak chyba. Wifi signál bol na kanáli 1, akonáhle som to zmenil na kanál 11 tak rýchlosť downloadu mám 19,90 Mb/s a nevypadáva.
Potom som na nete hladal čo to je a že keď je viac wifin okolo seba na rovnakom kanály(frekvencii) tak si môžu navzájom rušiť signál. A je pravda že wifi mi núka 4 wifiny z toho 3 nepoznám.
CzSK
Lock!
Prejdite na fórum:
Anketa
Kupujete už dárky na Vánoce?
Ano, už je nejvyšší čas
7 Hlasov
12%
Ano, miluji nakupování dárku
2 Hlasov
4%
Ne, je ještě čas