Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

Book RAM
citron
Servus,

kúpil som 4GB ram-ku do notebooku, kvôli DS3. Mám book Acer Aspire E1-531G, ktorá má v základe 4GB Kingstonu, ktorej som pomohol ďalšou Kingston 4GB HyperX. Souls som skúšal najskôr na štvorke, samozrejme na nízkych options. Potom som prihodil ďalšie 4GB a rozdiel tam nevidím, stredné details mi lagujú tak či tak. No mám taký pocit, že kúpou ďalšej ramky som si moc nepomohol, keďže má len 2,4ghz, no aj tak si myslím, že by to nemalo robiť problém. Grafiku to má 710M. Urobil som zbytočnú vec, keď som kúpil ďalšiu RAM, alebo musím pre lepší výkon urobiť niečo viac?
SenSuj
Zbytečný kupovat ramky když máš slabé ostatní komponenty. První vždy upgrade procesor
Wcs.
Groot
RAMka nemá nič z výkonom :D procesy a výpočty v PC robí CPU RAM je pamäť na ktorej máš základný OS (bios) a máš tám dočastne uložené procesy, ktoré vypočítalo CPU resp. bude počítať :D
citron
RAMka nemá nič "z" výkonom? Píšeš do každej rady ohladom PC ale vždy hovno poradíš, tak to prosím nerob, nájsť na internete, čo znamená "výkon" si viem aj ja. Ja tu potrebujem poradiť, nie aby si mi vysvetloval komponenty PC, "ty vole", retard.

Citace
Tak­že od­po­veď na otáz­ku z toh­to­me­sač­né­ho „bo­ri­ča mý­tov“ znie: Áno, zvý­še­nie ka­pa­ci­ty pa­mä­te RAM mô­že mať pria­my vplyv na zvý­še­nie vý­ko­nu po­čí­ta­ča.
Groot
Citace
citron napsal:

RAMka nemá nič "z" výkonom? Píšeš do každej rady ohladom PC ale vždy hovno poradíš, tak to prosím nerob, nájsť na internete, čo znamená "výkon" si viem aj ja. Ja tu potrebujem poradiť, nie aby si mi vysvetloval komponenty PC, "ty vole", retard.

Citace
Tak­že od­po­veď na otáz­ku z toh­to­me­sač­né­ho „bo­ri­ča mý­tov“ znie: Áno, zvý­še­nie ka­pa­ci­ty pa­mä­te RAM mô­že mať pria­my vplyv na zvý­še­nie vý­ko­nu po­čí­ta­ča.

Citace
Pamäť RAM (Random Access Memory), nazývaná aj ako Operačná pamäť, slúži na dočasné ukladanie dát, s ktorými váš operačný systém momentálne pracuje.

z -> http://pc-networks.info/sk/co-je-to-r...cna-pamat/
Ak máš raz CPU s rýchlosťou 2,4 Ghz tak výpočtové procesy rýchlejšie nebudú... Budu rýchlejšie zapisovacie procesy na RAMku/ky.
// Hlboko sa ti ospravedlňujem, že pri snahe ti pomôcť som zamenil písmenko "s" s písmenkom "z". Podla 6. pádu to máš byť "s". Ešte raz sa hlboko ospravedlňujem, nemal som to v úmysle Smile
Upravil/a Groot dne 12.04.2016 19:27
Tearsko
Tá štvorka naviac ti tam ale fakt nemá kde spraviť nejaký citelný rozdiel pri tomto HW.. Grafika 710m je prastarý čip ktorý bol vtedy iba vsadený do nového tela a je to totálny základ 7. rady ktorý nekonkuruje ani novším integrovaným inteláckym grafickam ktorý sa používal ku slabým procesorom lebo inde nemá využitie..to nie je ani grafika ale len marketingový ťah... a ak máš v tom ten procák čo sa dával kedysi do tejto rady tuším pentium tuším 2020 tak už vôbec. Tu si nemáš ako viac pomôcť a neoplatí sa do toho ani viac investovať ako si už investoval.
Tento notebook tých 8 GB nedokáže využiť.
kachlYcka
DODKO, trochu to nechápu, proč gta 5 může mít doporučeně 8GB RAM ? Když to s výkonem nemá nic společeného, asi ani né no, je to spíše na stránkování ta ramka.
Zawy
Citace
Dodko napsal:

RAMka nemá nič z výkonom :D procesy a výpočty v PC robí CPU RAM je pamäť na ktorej máš základný OS (bios) a máš tám dočastne uložené procesy, ktoré vypočítalo CPU resp. bude počítať :D

bios neni v ram ale rom kamo
ramka se ti po rr smaze
Groot
Citace
Zawy_ napsal:

Citace
Dodko napsal:

bios neni v ram ale rom kamo
ramka se ti po rr smaze

Máš pravdu, moja chyba :D
CzSK
Neaktivní, zámek. Lock!
Přejít na fórum:
Anketa
Kupujete už dárky na Vánoce?
Ano, už je nejvyšší čas
7 Hlasů
12%
Ano, miluji nakupování dárku