Informácie o serveri

R
Pripojiť sa na server

Čítať tému

FPS dropy
TheRyan
Zdravím, v poslednej dobe mám strašné fps dropy na závodoch (Bridge, Rally), hlavne na určitých miestach ako napr. farma dole na Rally alebo hore pri tom dreve a chatkách (určite viete, kde myslím). Módy nemám žiadne, proti vírusom mám dobré zabezpečenie (ESS 9, Malwarebytes Anti-Malware) a myslím si, že PC mám dostatočne výkonný, iné hry (napr. Mafia II, Witcher II, Mortal Kombat IX) mi šlapú na plné detaily bez problémov. Ani s natáčaním (Bandicam) som doteraz nemal problémy. Internet (Orange) 5mbps (žijem na dedine, moc tu toho nenaťahám :D) , ping mávam teraz +-55.

PC:
Intel i3 3220 2 x 3,3 GHz
8GB RAM
Nvidia GeForce GT630 2GB DDR3
Win 7 Home 64bit

Ak by niekto vedel čo s tým, prosím vás o nejaké rady.
Vopred ďakujem.
Gargy
zkus snížit v nastavení draw distance
gummy
Jeste je otazka, dela ti to jen na SP? Zkus to aj v singlu nebo na inem serveru.
TheRyan
Draw distance nepomohlo, v single mi to nerobí a iný server môžem ešte skúsiť.
Geroj
Dropy okolo farmy a v jej blízkosti je umiestnené interiery.
TheRyan
Upresním to...keď mám zapnuté Bandi mám normálne 100fps, pri tom dreve niekedy a na farme vždy mi fpska spadnú na 50 a menej a začne to lagovať. A tiež mi robí, a to už hocikde, že normálne idem plynule na 100fps a zrazu lagne ako keby som dal f8. To ma vytáča hádam ešte viac. Pár ludí ma už z toho obviňovalo že dávam f8. Ani by ma neštvali nejaké reči ale to, že tie lagy ma pri jazdení dosť obmedzujú.
Tearsko
Stiahni si nejaký program na sledovanie HW pri záťaži a sleduj čo sa zaťažuje v tej chvíli viac ako sa má. A skús či ti to robí aj iný server.
Geroj
Citácia
TheRyan napsal:

Upresním to...keď mám zapnuté Bandi mám normálne 100fps, pri tom dreve niekedy a na farme vždy mi fpska spadnú na 50 a menej a začne to lagovať. A tiež mi robí, a to už hocikde, že normálne idem plynule na 100fps a zrazu lagne ako keby som dal f8. To ma vytáča hádam ešte viac. Pár ludí ma už z toho obviňovalo že dávam f8. Ani by ma neštvali nejaké reči ale to, že tie lagy ma pri jazdení dosť obmedzujú.

ja neviem či nevidíte čo píšem alebo máte tlmiče v ušiach, hovorím že su tam umiestnené interiery a robí to každému pri tej farme, normalne je tam umeistnaný aj default samp spawn a buguje tam tá celá oblasť, spôsobuje to SAMP ale na SP sú tam interiery ešte k tomu, takže preto sa t o deje, na inom serveri by to robiť nemalo.

Citácia
Korwell napsal:

Citácia
TheRyan napsal:

A tiež mi robí, a to už hocikde, že normálne idem plynule na 100fps a zrazu lagne ako keby som dal f8.

Toto ti to robí pravidelne, napríklad v 5 sekundových intervaloch, alebo len tak náhodne kedykolvek ?

Ak to dropuje vždy po pravidelných intervaloch, tak možno poznám riešenie, ten problém som mal pred pár mesiacmi tiež.
Takže: Ak si niekedy v poslednom období prešiel z WiFi pripojenia na Sieťové Pripojenie (na kábel), tak treba odinštalovať ovládače na WiFi a to z toho dôvodu, že PC sa ti pravidelne snaží pripojiť kvôli tým ovládačom na WiFi pripojenie a z toho vznikajú tie pravidelné dropy, ovládače odinštaluješ a pôjde to.

Ak ale tie dropy nie sú pravidelné, tak tento spôsob nebude fungovať a musíš vyskúšať niečo iné.

Vopred ťa upozorňujem, že ak nevieš kde, alebo ako tie ovládače odinštalovať, tak to radšej sám nerob, alebo si aspoň pozri návod na internete, pretože tie ovládače sú dosť citlivá vec, odinštaluješ niečo iné a môže ti trebárs prestať fungovať grafika, alebo odinštaluješ audio ovládače a nepôjdu ti repráky.

Blbosť, pokial odinštaluješ ovládač grafiky tak sa nič nestane, jedine budeš obmedzený s rozlíšením a nespustíš hru + videa sa budú prehrávať dosť zle, to že odinštaluješ ovládač zvuku tiež neurobí to že nebude fungovať zvuk, ovládače zlúžia k plnému využitiu daného hardwaru.

Jediné čo môžeš pri ovládačoch pokaziť je odinštalovať ovládač internetu, až vtedy prestane fungovať internet.
Geroj
Keďže mi to nedalo a chcem vám vysvetliť že to robí každému tak tu je video:

https://youtube.com/watch?v=FxKmAxilCh0

Droplo to minimálne na 59 fps myslim, pri slabších kompoch to môže byť nižšie.

Berte v potaz to že mám teoreticky silnejší počítač, a keď sa pozriem určitým smerom tak dropy fps sú tam, je to ten istý prípad, považujem to sa vyriešené s tým že časti mapy na SP niesu "optimalizované"
TheRyan
Tiež vďaka za info o farme, to by sme mali. Internet som mal vždy káblový takže to s tou wifinou nehrozí, tie dropy podobné f8 sú náhodné.

Prikladám video:

Trochu sa mi trasú ruky :D Ale video je plynulé a ten drop je snáď dobre vidno. Robí mi to aj keď netočím.

Sledoval som HW, mám Advanced System Care 9, RAM mi ešte nikdy neprekročila 40%, procesor pri hraní mi ide do 30% a keď aj natáčam okolo 35%, raz skočil na 45%.
GPU mi ide pri hraní na +-40 stupňov a s natáčaním +-43 stupňov (Gigabyte OC Guru) čiže v HW nevidím problém.
Upravil TheRyan dňa 12.07.2016 17:14
TheRyan
Asi pred necelými 2 mesiacmi som komplet mazal PC a reinštaloval Windows, nové som ináč neinštaloval nič...napadlo ma, spomínal si nejaké nastavenie kompatibility s Windows, to som nenastavoval pokial viem,to sa kde, ako...?:D žeby som skúsil

E: tie dropy som mal aj predtým, ale raz za čas, povedzme raz za 15 min, pol hodinu mi to droplo a to mi robilo na viacerých hrách čo boli ešte na XP, takže som to nejako neriešil, teraz mi to spraví aj 5< krát za trojminutovy závod
Upravil TheRyan dňa 14.07.2016 13:09
Geroj
Objasnené, keby niečo napíš mi SZ o odomknutie, Lock!
Prejdite na fórum:
Anketa
Kupujete už dárky na Vánoce?
Ano, už je nejvyšší čas
7 Hlasov
12%
Ano, miluji nakupování dárku
2 Hlasov
4%
Ne, je ještě čas
14 Hlasov
25%