Informace o serveru

R
Připojit se na server

Číst diskuzi

Závažny problém
Deminger
Čaute mam nasledovný problém.
Reštartujem ntb a pri zapínani mi to píše, že je tam nejaká chyba s ktorou si Windows neporadí a ze v nasledujúcom okne zadajte vypnúť. (niečo na ten štýl) potom sa mi zobrazí toto: img.tpx.cz/uploads/_20180512_154103.JPG
Tak som dal teda vypnúť a už to trvalo akosi dlhšie tak som vedel, že je niečo zle. Potom som ho znova zapol vyskočilo mi to isté čo hore. Klikol som na "pokračovať " po dlhšej dobe ma to hodilo na plochu kde mi najskôr nereagovala ani myš potom už začala našťastie ísť ale trhala sa. Keď som chcel na niečo kliknút tak to nereagovalo a tak je tomu doteraz takže na tom ntb nemôžem nič spraviť. Nejaké rady co by som mohol spraviť? Vopred ďakujem.
//mobil tak sry za chyby keď tak
SEID
Pravdepodobne nejaka chyba vo win suboroch. Safe mod dokazes spustit bez problemov?

Dostan sa niekam na plochu (normal. rezim, alebo safe).

WIN + R -> napis "msconfig" -> enter

V zalozke boot ak mas predvolene Safe bot, tak vypni.

V zalozke general zvol Normal startup.

Restart a daj vediet.

// mobil
Upravil/a SEID dne 12.05.2018 16:04
Deminger
Citace
SEID napsal:

Pravdepodobne nejaka chyba vo win suboroch. Safe mod dokazes spustit bez problemov?

Dostan sa niekam na plochu (normal. rezim, alebo safe).

WIN + R -> napis "msconfig" -> enter

V zalozke boot ak mas predvolene Safe bot, tak vypni.

V zalozke general zvol Normal startup.

Restart a daj vediet.

// mobil

Zatial sa mi nechce načítať obrazovka.. Ak sa načíta (keď vôbec ) spravím co si písal a dám vedieť
SEID
Jop rozumiem, preto som sa pytal na safe mode, to ti pojde (aspon by malo) ist rychlejsie. Tam sa dostanes z tej modrej obrazovky.

Odstranit potíže | Upřesnit možnosti | Nastavení spouštění

A restart Smile

Potom uz len F4 (samizda) pre spustenie nudzoveho rezimu.
Deminger
Citace
SEID napsal:

Jop rozumiem, preto som sa pytal na safe mode, to ti pojde (aspon by malo) ist rychlejsie. Tam sa dostanes z tej modrej obrazovky.

Odstranit potíže | Upřesnit možnosti | Nastavení spouštění

A restart Smile

Potom uz len F4 (samizda) pre spustenie nudzoveho rezimu.

Tak už ma to teraz nechce ani na plochu pustiť jedine toto img.tpx.cz/uploads/DSC_0110.JPG
SEID
Ajajaj, tak to budú porušené win súbory.

Sú 3 možnosti:

Kompletný factory reset (Windows dostaneš do výrobného stavu a prídeš o všetky dokumenty, aplikácie a nastavenia) - toto zaberie vždy akurát musíš zálohovať všetko o čo nechceš prísť

Čiastočný factory reset (Windows sa pokúsi dostať do výrobného stavu so zachovaním všetkých tvojich dát, aplikácií a nastavenia) - nemal by si prísť o žiadne tvoje dokumenty // ja však vždy pre istotu zálohujem aspoň to dôležité

Pokúsiť sa o Startup Repair (Windows sa pokúsi vyriešiť problém s jeho chybnými súbormi) - ja by som išiel postupne a začal by som týmto.

Startup Repair spustíš následovne.

Na tej modrej obrazovke z fotky daj Riešiť problémy. Následne by si mal mať 2 možnosti Resetovať PC (1 a 2 možnosť) a Advanced options (netuším ako to je v slovenčine - Pokročilé nastavenie?). Daj Advanced options a tam zvol Startup Repair (opäť neviem ako v slovenčine, ale trafíš podla ikony, screen prikladám.

image.prntscr.com/image/lIgOtSIzSaCfEOeg6b12tw.png

Skús nechať prebehnúť proces a daj vedieť Smile
Deminger
Citace
SEID napsal:

Ajajaj, tak to budú porušené win súbory.

Sú 3 možnosti:

Kompletný factory reset (Windows dostaneš do výrobného stavu a prídeš o všetky dokumenty, aplikácie a nastavenia) - toto zaberie vždy akurát musíš zálohovať všetko o čo nechceš prísť

Čiastočný factory reset (Windows sa pokúsi dostať do výrobného stavu so zachovaním všetkých tvojich dát, aplikácií a nastavenia) - nemal by si prísť o žiadne tvoje dokumenty // ja však vždy pre istotu zálohujem aspoň to dôležité

Pokúsiť sa o Startup Repair (Windows sa pokúsi vyriešiť problém s jeho chybnými súbormi) - ja by som išiel postupne a začal by som týmto.

Startup Repair spustíš následovne.

Na tej modrej obrazovke z fotky daj Riešiť problémy. Následne by si mal mať 2 možnosti Resetovať PC (1 a 2 možnosť) a Advanced options (netuším ako to je v slovenčine - Pokročilé nastavenie?). Daj Advanced options a tam zvol Startup Repair (opäť neviem ako v slovenčine, ale trafíš podla ikony, screen prikladám.

image.prntscr.com/image/lIgOtSIzSaCfEOeg6b12tw.png

Skús nechať prebehnúť proces a daj vedieť Smile

Toto mi vybehlo po tom startup repaire :img.tpx.cz/uploads/DSC_0111.JPG
asthenic
Mas tam presne napisane co mas robit. Vzhladom na to ake rozsirene moznosti ma Windows 10, je najjednoduchsie vyriesit problem. Nemusis ani pisat na nejake amaterske forum SP, mas k dispozicii oficialne Microsoft forum s podporou ceskeho jazyka, kde ti ludia odpovedia do hodiny.

Ten restart by mal v jednoduchych problemoch pomoct vzdy, ak nie, napis tu co ti to urobilo a zatial svoj problem napis na Microsoft forum.
SEID
Daj reštartovať. Málokedy sa podarí Windowsu analyzovať a následne opraviť súbory. Preto budeš musieť použiť ideálne 2. volbu a to čiastočný Factory reset.

Predtým však odporúčam zálohu dôležitých dokumentov na USB, alebo externý HDD.

Ak sa nedostaneš na plochu, budeš musieť ísť do Safe modu:

Opäť klikni na Riešiť problémy -> taktiež Advanced options (Pokročilé nastavenia) -> Startup Settings (prikladám screen) -> Restart

Na ďalšej modrej obrazovke F4 Enable Safe Mode (prikladám screen)

Startup Settings

image.prntscr.com/image/KrIM5M8VSyyRlURKVZGwmA.png

Safe mode

image.prntscr.com/image/dPR9o1O3TWCyd7Q6erpV7w.png

Urob zálohu a potom opäť z modrej obrazovky:

Riešiť problémy -> Reset this PC -> Keep My Files (svk = Ponechať moje zložky?)

image.prntscr.com/image/EG07BSp8RBuQD_njT3nWhQ.png

Malo by to hodiť PC do výrobného stavu s ponechaním tvojich súborov a aplikácií. Ak nie máš zálohu Smile
Janci
Dlhodobo neaktívna diskusia. Uvažujem ako vyriešenú, na požiadanie v SZ možno odomknúť.

Lock!
Přejít na fórum:
Anketa
Kupujete už dárky na Vánoce?
Ano, už je nejvyšší čas
7 Hlasů
13%
Ano, miluji nakupování dárku
2 Hlasů
4%
Ne, je ještě čas
14 Hlasů