Informace o serveru

Připojit se na server

Číst diskuzi

Win 7 > Win 10
MaReK_
Zdravím, toto je môj založný notebook, a chcem sa spýtať či by v pohode zniesol prestup na Win10. Alebo ešte druhá otázka, či s tou inštaláciou môžem ešte počkať, a urobím to o rok napr. Neviem dokedy je podpora, videl som veľa dátumov na nete...

img.tpx.cz/uploads/ttppiioo.png

king

3.5.2011 Správně
3.5.2012 Správně
3.5.2013 Správně
3.5.2014 Správně
3.5.2015 Správně
3.5.2016 Správně
3.5.2017 Správně
3.5.2018 Správně
3.5.2019 Správně
3.5.2020 Správně
3.5.2021 Správně
3.5.2022 Správně
3.5.2023 Správně
3.5.2024 Správně

king
Ondrah98
Technicky by to problém být nemusel, ale nechci tu šířit nějaký nepotvrzený domněnky, takže to ber s rezervou nebo spíš jako bych to ani nenapsal.

Spíš bych se zeptal, co bys od těch win 10 očekával? Já se rovnou přiznám, že já bych na win 10 v životě dobrovolně nepřešel. Leda z donucení např při nákupu nového stroje. Nemyslím si, že by ti win 10 přinesly něco, co ti win 7 neposkytne (minimálně do doby, dokud je podpora na win 7, a pak je další otázka jestli je pro běžného užvatele podpora nezbytně nutná...). Samozřejmě pokud toužíš po pravidelných půlročních rozdrbáních různých věcí a Candy crashi a podobných úžasných věcech, pak není co řešit.

Tolik můj zakomplexovanej názor na win 10.
img.tpx.cz/uploads/ondrahjeosliud.png

Svatý Juda
Tearsko
Ja som prešiel na w10 momentálne na PC aj staršom notebooku ktorý je horší od tvojho o dosť ale robil som čisté inštalácie.
Bez problému všetko funguje na oboch PC. Akurat som mal problém s jedným ovládačom ktorý nebol oficiálne na w10.

Záleží čo konkrétne tam chceš robiť a Google ti už poradí či sú s tým problémy vo w10. Starší notebook dostal aj nový ssd takže chod je rýchly.
Aktualizacie mám zatiaľ zakázané cez config, uvidím neskôr. Špehovačky som tiež pozakazoval čo sa dalo.

W7 končí podpora až za rok ale defender bude isto dostávať aktualizácie ešte pár rokov, antivírus ti to na záložnom pc v pohode môže ešte pár rokov vykryť. Záleží čo na tom robíš.

Ja som bol zástanca w7 ale už mi to je fuk, raz tak či tak nebude iná možnosť a Linux nechcem tak načo to siliť a oba pc už pýtali reinstall, zálohy nemám a dva dni robiť aktualizácie w7 už nehodlám.
Ondrah98
Citace
Aktualizacie mám zatiaľ zakázané cez config, uvidím neskôr

Bohužel nepomůže. To samý jsem udělal dědovi na jeho ntb, protože je to komplikace u velmi nezkušeného uživatele, co si čte maximálně zprávy na seznamu, když tam "něco vyskakuje" a řešit po telefonu nebo tak, co s tím zase je... A taky proto, že s internetem závratné rychlosti 1Mbps a výkonem stroje, se jakýkoliv aktualizování stává dost hardcore záležitostí. Přesto jsem to 14 dní zpátky musel řešit ("pomoooc nefunguje mi notebook"). A ve finále jsem zjistil, že se tam začaly stahovat ty půlroční aktualizace za chodu, pak to pokračovalo za režimu spánku, až se to vybilo a celý se to dodrbalo někde na půli cesty. Učiněná krása. Uznávám, že to je dost specifická kombinace několika faktorů, ale systém, co si dělá co chce, tomu se budu bránit dokud to půjde. Samozřejmě až nebude jiná volba, tak to holt nějak budu muset překousat.
img.tpx.cz/uploads/ondrahjeosliud.png

Svatý Juda
MaReK_
Tak ja tam chodím len ked je obsadený PC. A to tu max. prezerám web, filmy, a San Andreas. Čiže s toho všetkého mi vyplíva že je jedno jaký tu mam Win. A asi to preinštalujem až keď bude treba... Ďakujem Smile
king

3.5.2011 Správně
3.5.2012 Správně
3.5.2013 Správně
3.5.2014 Správně
3.5.2015 Správně
3.5.2016 Správně
3.5.2017 Správně
3.5.2018 Správně
3.5.2019 Správně
3.5.2020 Správně
3.5.2021 Správně