Informace o serveru

R
Připojit se na server

Hiearchie článků

SuperNews 04/2021

SuperNews | Czech_


Zdravím všechny pařmeny ze SuperPařby. Další měsíc je za námi, tak se můžeme vrhnout na shrnutí novinek za měsíc Duben/Apríl. Tento měsic se toho událo celkem hodně, takže se pohodlně usaďte a přeji příjemné čtení.



NOVINKY A OPRAVY NA SERVERU


 

  • Byl změněn systém ochranky. Nově lze koupit ochranku na 10dní (bez nutnosti nahrát určitý čas), a pak pro dalších 20 dní ji již musíte zakoupit za kredity a odehrát určitý čas na serveru.
  • Přidali jsme pro vás na server informační tabulku o určitých nemovitostech (/propertyinfo ID). Zde naleznete informace o nemovitosti, které vám mohou pomoci při prodeji / koupi dané nemovitosti. Také jsme tento zkrácený příkaz (/pi ID) doplnili do hlášky v dražbě.
  • Jelikož jste si stěžovali, že nevíte, kdy se vám porouchá nájemná garáž, tak jsme pro vás přidali upozornění ve formě SMS v mobilu. Tato výhoda je pouze pro majitele Premium Klasik.
  • V random gang racu byly přidány nové mapy a upraveno zakládání závodů.
  • Jelikož někdo rád používa jen CAPS LOCK, tak byla přidána možnost, naplnit kanystr i pomocí velkého písmene K.
  • Banka na kredity se nachází nově v každé bance. Najít ji lze pomocí /banka. Vesele si tam tedy můžete vybírat peníze a nakupovat si kredity.
  • Protože rádi používáte barvičky, tak jsme pro vás na server přidali obsáhlejší seznam HEX kódů, který naleznete pomocí příkazu /hex nebo v /barvy po kliknutí na levé dolní tlačítko.
  • Příkaz /help byl upraven do jednotlivých dialogů a poddialogů, aby byl tak lépe přehlejdnější. Také byl seřazen podle abecedy. 
  • Mnozí z vás mají rádi ranní kávu na své terase, takže jsme určitým domům přidali možnost mít vlastní terasu, na kterou se lze dostat pomocí N.
  • Bylo změněno značení detektivek v dialogu, kde se detektivky vybírají. Nově jsou přehlednější.
  • Vylepšiji jsme příkaz /chatoff, který vám nově promaže chat. Zapnout chat pak lze klasicky pomocí /chaton.
  • Na stadionu a do /help bylo přidáno info o jednotlivých eventech. Můžete je tak snadněji zdolat, protože budete mít lepší instrukce.
  • U hasiče vám často mizel forklift a dozer. Tato chyba by měla již být opravena a lze tak misi vždy vpoklidu dokončit.
  • U rybáře šlo pomocí sítě získat více ryb než je povoleno. Nyní pokud rybář chytí více ryb, tak nadbytečné ryby budou vypuštěny. Třeba jim to přinese přání, jako vypuštění zlaté rybky v pohádkách.
  • Random gang TDM se již neodstartuje, pokud bude napojen pouze 1 gang. 
  • Pokud v eventech runners VS riders nebo VS shooters nastoupíte jako runner/shooter do vozidla teamu riders, budete diskvalifikováni. Je to ochrana proti zneužití pozice v eventu.

Další menší opravy a novinky naleznete pomocí příkazu /novinky.

 


NOVINKY A OPRAVY NA WEBU


 

  • Byly přidány komentáře a reakce do galerie. Můžete tak lépe podporavat daná videa.
  • Do žebříčků byly přidány nové kategorie - nejoblíbenější, nejhorší a nejpopulárnější. 
  • Pokud dostanete na webu ban, tak vám to napíše i admina, který vás banoval.
  • Byl přidán identifikátor nové novinky, pokud je novinka vámi nepřečtená, tak se u ní ukáže oranžové zvýraznění. Lépe tak můžete sledovat nové novinky.
  • Opraven byl také padding při vyhledávání.
  • V žebříčcích to ukazovalo i prázdné účty. To by již mělo být fixnuto.
  • Byl opraven ranking v žebříčcích. Nově pokud má více lidí stejný počet bodů/rs tak mají i stejný rank.
  • Jelikož nějaké lidi lákaly neschválená media v galerii, která šlo pomocí chyby zobrazit. Tak vám to Darius zatrhl a tuto chybu opravil.
  • Opraveno bylo také počítadlo přečtených novinek/článků při neregistrovaných uživatelích.

Další menší opravy a novinky naleznete na webu v Fórům - Diskuze o webu.


VELIKONOČNÍ VÍKEND


 

  • Společně s Organizárory akcí jsme si pro vás připravili akci s názvem Velikonoční Víkend. Tato mega akce probíhala 3. a 4. Dubna/Apríla. O tomto víkendu jsme si pro vás připravili akce s velikonoční tématikou, za ktére jste získávali body a hráči s nejvíce body pak vyhráli odměny. Nejlépe si se všemi akcemi poradil [P]ida a vymrskal si tak první místo na této megaakci.

 


HLEDÁNÍ VAJÍČEK


 

  • Dne 5.4. 2021 v 20:00 proběhlo na serveru Hledání velikonočních vajíček. Mohli jste si tak každý najít odměnu ve formě peněz nebo akce bodů. Vajíčka se hledala velmi dlouho, ale nakonec pomocí pár nápověd se vám podařila všechna vajíčka získat.

 


VELIKONOČNÍ PRŮVOD A AFTERPARTY


 

  • Hned po hledání vajíček na serveru proběhl Velikonoční průvod. V tomto průvodu jsme se prošli ulicemi San Andreas. Aby to nebyla nuda, tak jsme si tam pro vás připravili stanoviště, ve kterých jste mohli získat zápis a menší odměnu. Průvodu se zúčastnilo docela hodně hráču včetně Aureho skupinky, která si udělala průvod vlastní. Nakonec jsme dorazili k party housu, kde jsme si společně pustili pár písniček, zatancovali a dali si případně sklenku v baru. Skvělí tanečníci a pařmeni byli odměněni zápisem. 

 


TÝDEN AKCÍ S ADMIN TEAMEM


 

  • Tento týden akcí probíhal 19-25. Dubna/Apríla. V tomto týdnu pro vás administrátoři pořádali akce, které pak museli zapisovat do tabulky spolu s výherci dané akce. Vy jste tak sbírali za akce body a nejlepší hráči celého týdne byli na konci odměněni větší odměnou. Nejlépe si za celý týden vedl bagr77_, který si tak proboural první místo.


ZMĚNY V ADMIN TEAMU


 

Hned na začátku měsíce Moderátor Rady dobrovolně opustil administrační team.

Zorys byl suspendován na postu Moderátora a nakonec i vyhozen za nevhodné chování v době suspendace.

Bohužel tento měsíc nás dobrovolně opustil i Administrátor Gameluner. Přejeme mu hodně štěstí v jeho životní cestě.

Novým administrátorem se stal Bratek. Ten tak dostal povýšení z pozice Moderátora.

Evrymu byla odebrána práva na pořádání akcí, aby se lépe mohl věnovat své práci na postu Moderátora serveru.

Jelikož Gameluner měl hodně funkcí, tak novým porotcem prominutí banů se stala Kacka a novým správcem podvodů se stal voják Salazar. Novým moderátorem na webu se stal MegaBite, který nyní sleduje každý váš krok nejen na serveru ale i na webu.

Organizátor akcí Nukaz bohužel se rozhodl odejít z admin teamu. Jako náhrada se vrátil obávaný Maxgustin, který pro vás nově bude pořádat opět akce.

Byla spuštěna zkušební doba na nové OA, ve které se utkají Hope, Terka a restart. Kdo se stane novým OA? To je zatím ve hvězdách, ale určitě se to dozvíte v dalších SN.

Bohužel po dlouhém působení nás opouští i Administrátorka Wery, která se musela z osobních důvodů zdát všech admin postů. Hlavním administrátorem webu ale zůstává, takže si na ni pořád dávejte bacha a zakládejte správně topicy.

Nezbedník Domes byl na konci měsíce suspendován za to, že dělal neplechy na serveru. Hráči si tedy od něj nějaký čas na serveru odpočinou.

 


STATISTIKY


 

▷ Celkem 399x jste museli být napomenuti za drobné prohřešky.

▷ Za mřížemi od adminů skončilo 220 lidí.

▷ Museli jste být vyhozeni ze serveru 163x.

Umlčení obdrželo 388 hráčů. Hlavně za spam.

▷ Administrátoři vám odpověděli na 1492 dotazů.

▷ Bylo pro vás uspořádáno 226 akcí.

▷ Na webu bylo tento měsíc celkem rušno. Bylo uděleno 22 suspendací a 2 permabany. Zachyceni a zneškodněni byli 2 obcházeči.


MAXGUSTIN: HRÁČI ŘEŠÍ BLBOSTI A PÍŠOU Z CESTY


 

  • Maxgustin tento měsíc (Duben/Apríl) opustil posty testara a vývojáře serveru. Také se stal novým OA. Co říká na názory hráčů ohledně budoucnosti SP a proč musel posty opustit? To vše se dozvíte níže.

 

Ahoj Maxi, vítám tě při tomto kratším rozhovoru pro čtenáře SN. V tomto měsíci (Duben/Apríl) jsme mohli zaznamenat, že jsi opustil funkci testera a vývojáře serveru. Proč jsi tak učinil?

╚ Zdravím tě Czechu a všechny čtenáře taktéž. Co se týče mého tzv. "odchodu" z postu testera a vývojáře, tak nebyl hlavně čas a potřeboval jsem nějakou pauzu od toho a zároveň jsem si musel řešit osobní věci v IRL.

 

"Nebyl čas" a přesto jsi pak přijal nabídku být znova OA. Na to aktuálně už čas máš? Je to méně náročné jak práce testera?

╚ No, nabídku OA jsem dostal cca 1/2 týden po odchodu z postů. Také jsem váhal dle svého uvážení a kamarádů na postu, jestli to vzít nebo ne. Jinak se dá říct, že práce organizátora akcí je o hodně jednodušší jak práce testera/vývojáře.

 

Plánuješ se vrátit ještě na tyto funkce?

╚ Za určitých podmínek, nejspíše ano.

 

Myslíš si, že jsou nějací vhodní kandidáti na případné nové testery? Nebo je to tz. velká bída?

╚ Nějaký ten jedinec, který něco v mozku má a je schopen se něčemu novému naučit, lze vždy najít, i když je momentální seznam kandidátu na tento post, jak ty říkáš "velká bída". Sám vím, že to jednoduché není, hlavně začátky. Teď jsem rád, že jsem se to naučil a mám spoustu možností do budoucna.

 

Na webu se v poslední době rozbíhají různé debaty, kam by měla SP vlastně směřovat do budoucnosti. Kam by se měla vyvíjet podle tebe z pozice vývojáře a testera a co říkáš případně na připomínky a návrhy hráčů? Jsou jejich směry správné?

Co se týče vývoje, tak dle mého názoru se vyvíjí správným směrem, ale hráči nikdy nepochopí, že to není na lusknutí prstu. Hlavně to na čem se pracuje, se dělá někdy i delší dobu, tak to hráči hned nevidí, proto pak vznikají ty jejich návrhy, kde řeší akorát blbosti a většina hráčů tam píše úplně z cesty. Najdou se i jedinci, kteří dokážou slušně a srozumitelně napsat návrh, který se dokáže zavést. Měli by si hráči uvědomit, že je to velmi stará hra a nepůjde zde úplně všechno aplikovat.

 

To je vše. Děkuji za tento krátký rozhovor do SN.

Také děkuji za tuto možnost.

 


DOMES: NENECHÁM SI OD PÁR JEDINCŮ SKÁKAT PO HLAVĚ


 

  • Tyto slova hlásá Domes - administrátor SuperPařby, který tento měsíc (Duben/Apríl) byl suspendován. Co říká na svůj suspend a na jeho jednání? Jak vnímá problematiku OA, která je v poslední době řešena? To vše se dozvíte níže.

 

Ahoj Domesi, vítám tě u krátkého rozhovoru do SN. Čtenáři mohli zaznamenat, že na konci měsíce se na serveru objevuješ bez práv, co bylo tedy příčinou tvé suspendace?

╚ Čau, příčina byla jednoduchá a u mě docela častá a to neadekvátní chování.

 

Můžeš nám nastínit, jak jsi se přesně nevhodně choval? Byl podle tebe suspend adekvátní?

╚ Pošlu ti přesně za co to bylo. No adekvátní možná ano, ale délka mi přišla potom, že je nějak moc velká jen za "hvězdičky". [28.04.2021 16:00:04] [Chat] DOMINICKU TY ***KO PO*****A VY****NA JAK SE MAS

 

Tento hráč tě nějak vyprovokoval nebo to byla pouze nějaká "sranda" k jeho osobě?

╚ S tímto hráčem mám už několik měsíců spory. Ze srandy to určitě myšleno nebylo.

 

Čím tyto spory jsou zapříčiněny?

╚ Abych pravdu řekl, tak to už nevím, ale bude to určitě kvůli tomu, že jsem mu dal nějaký trest.

 

Přecijen jsi administrátor, neměli by admini takové jednání ovládat a nenechat se vyprovokovat?

╚ Měli, ale já si od pár jedinců nenechám skákat po hlavě a raději jim napíšu na plnou pusu, co si myslím, i za cenu toho, že přijde upozornění, supendace nebo v posledním případě vyhazov z AT.

 

V posledním měsíci se objevily i nějaké připomínky k organizátorům akcí. Že špatně dávají CP, špatně pořádají a staví akce a nevhodně se chovají. Přijde ti toto jako pravdivé tvrzení nebo je to jen nějaké zkreslení od hráčů?

╚ Pár OAček nám to v poslední době fláká a je pravda, že kvalita akcí není taková, co by jsme očekávali, ale poslední dobou není čas, na to jim to trochu víc vysvětlit. Na chování OA jsem neviděl nic, co by bylo proti pravidlům serveru nebo AT.

 

Dobře to je vše, děkuji ti za krátký rozhovor pro čtenáře SN. Hezký zbytek dne.

╚ Jojo není zač.

 


WERY: NEPŘIJDE MI MOC PROFESIONÁLNÍ TRESTAT ZAUJATĚ


 

  • Wery je hlavní administrátorka webu a nedávno i administrátorka serveru. Jak vidí aktuální situaci ohledně trestání hráčů? Plánuje odejít i z postu hlavního webu? To vše se dozvíte níže.

 

Ahoj Wery, vítám tě zde u kratšího rozhovoru do SN. Hráči mohli tento měsíc (Duben/Apríl) zaznamenat, že jsi po dlouhých letech působení odešla z admin teamu, co tě k tomu vedlo? Měla jsi nějakou potřebu odejít z AT již v minulosti?

╚ Ahoj, no nevím zda by to hráči vyloženě zaznamenali, protože jsem neměla ani žádné zprávy, hlavně od těch co píší snad každému odchozímu administrátorovi "neodcházej, bez tebe ta SP umře". Jak vidíte neumřela, neumřela jsem ani já, takže je to prostě běžný odchod z AT. Abych řekla pravdu, těch odchodů bylo hodně, prakticky od prvního dne v AT, většinou jsem chtěla odcházet na protest rozhodnutí vedení o věci, se kterou jsem nesouhlasila. Nakonec jsem se stejně s rozhodnutím smířila, člověk se na to musí podívat z obou stran, ale víceméně se to stalo mojim hobby. :D Momentálně můj finální odchod čili definitivní je poněkud z jiných důvodů a to osobních. Nikdy nevíš, co ti život připraví do cesty, bohužel teď musím věnovat více času reálným problémům, ty herní jsou proti nim brnkačka.

 

I přesto, že teď máš nějaké osobní důvody, tak jsi stále zůstala hlavním adminem webu. Z jakého důvodu si neodešla i z něj, případně přemýšlela si o odchodu? Nezabírá ti to také hodně času?

╚ Post hlavního administrátora webu není tak časově náročný jako ten serverový. Na webu se nemusím hnát za statistikama a držet si tak aktivitu. Web máš dneska v mobilu, kdežto server nikoliv, takže pokud to situace a internet dovolí, pracuji i mimo PC. Nejsem zastáncem věčných omluvenkářů jen proto, aby si udrželi práva, ikdyž prakticky už nejsou žádným přínosem serveru a stejně nakonec odejdou, proto jsem zvolila cestu odchodu.

 

Jsou podle tebe i nyní v AT, jak ty zmiňuješ... tzv. omluvenkáři a admini co nejsou žádným přínosem?

╚ Samozřejmě a hned několik, ale nebudu jmenovat. Každý si musí do svědomí sáhnout sám.

 

Poslední dobou se na webu i serveru objevuje nějaký takový odpor vůči trestání od AT např. že trestají zaujatě, za blbosti a mimo pravidla. Jaký na to máš jako bývalý administrátor názor, že se takové hlásání v poslední době čím dál více rozšiřuje?

╚ Abych řekla pravdu, tak tohle je věčný problém v poměru hráč vs admin. Hráč porušuje pravidla a diví se, že dostane trest, naopak administrátor, který si svůj respekt chce uměle vytvořit tím, že bude trestat zaujatě jen proto, že je s hráčem v tzv rivalitě, mi moc profesionální nepříjde. Ovšem jako člen AT (buďme upřímní) jsem si toho u některých také všímala, ale nebyla to má starost, takže jsem se spíš věnovala svým funkcím a práci. Pokud to ale přesáhlo určité hranice, tak jsem samozřejmě informovala hlavní administrátory, na tom není nic špatného. Hlavní administrátoři nejsou na serveru 24/7 a pokud jsou online, tak je víceméně jasné, že se před nimi budou chovat vzorně. Já osobně jsem zaujatě neměla potřebu trestat nebo naopak někoho zvýhodňovat, ikdyž to tak na první pohled mohlo působit, ale v jádru celého problému to byl pravý opak. Například jsem si od hráčů udržovala určitý odstup, neměla jsem problém trestat i své bližší virtuální přátele, pokud by to problém byl, tak bych v AT neměla co dělat.

 

Zmiňuješ sice tvůj definitivní konec, je ale nějaká šance či možnost, že se do AT vrátíš nebo už skončila tvá éra a po ničem takovém už netoužíš?

╚ Jelikož nejsem zastáncem tzv. flashbacků a nebo zcela vyjímečně, tak sama za sebe určitě ne. Když pominu důvody odchodu, tak jsem v AT dosáhla všeho, po čem jsem jako hráč toužila a další můj cíl už žádný nebyl a já bohužel musím mít neustále cíle, abych se o něco snažila.

 

Přecijen už nejsi nejmladší a máš také svůj osobní život, ve kterém je možné, že ani na web již mít čas nebudeš. Je podle tebe nějaký dobrý kandidát na hlavního webu nebo se to po případném tvém odchodu někomu jen tzv. přiklepne?

╚ Děkuji za kompliment :D Ale máš pravdu, je čas, abych dala šanci i mladším, kteří tomu budou věnovat veškerý svůj čas a to zcela dobrovolně. O opuštění postu hlavního administrátora webu jsem zatím nepřemýšlela, ale pokud by taková situace nastala, pár kandidátů bych měla. Ono se to zvenčí nezdá, ale vykonávat tento post je docela náročné a je tam určitá zodpovědnost a hlavně potřebná znalost administrace, takže v případě ukončení působení na tomto postu bych to rozhodně nenechávala náhodnému člověku.


 

└ Na webu byl aktualizován FAQ (server).

Maxgustinovi byla udělena hodnost Grafika na webu.

└ Administrátor Reggie obdržel opět Legendu SP, která mu byla kdysi odebrána.

Octavia byl vyhozen z třídiče odpadu za neaktivitu. Novým třídičem se stal restart_.

└ Zorysovi byla odebrána hodnost Grafika na webu z důvodu banu.

Na serveru byl opět přichycen obcházeč Pomp, který následně vydal i další montage na svém youtubu.

└ Zorys byl permanentně zabanovám na serveru za vynášení interních informací, což vedlo k pobouření v SB i na serveru. Byla mu dána možnost vyjádřit se zde v SN, ale tuto možnost nejdříve přijal, ale pak odmítl.

Objevily se na webu v SB diskuze o budoucnosti SP a o zamítání návrhů bez reakce Testera.

└ Na serveru proběhlo pár opravných restartů, také se tento měsíc neobešel bez pádů serveru, za které se vám omlouváme.

 

Vytvořil: Administrátor Czech

Nadpisy: Mikyi

  •  

Terka
#11 | Terka dne 05 May 2021 21:18:17
Ahoj, toto SN se ti podařilo. *Dobrá práce*
Koldy
#12 | Koldy dne 06 May 2021 11:49:05
Kolikatou suspendaci ma uz Domes? To uz je na permu aspon ne?
Darius
#13 | Darius dne 06 May 2021 15:20:44
Do žebříčků byly přidány nové kategorie - nejoblíbenější, nejhorší a nejpopulárnější... - a najzábavnejšie :D
Pokud dostanete na webu ban, tak vám to napíše i admina, který vás banoval. - tak to pisalo aj do emailu, co chodi po bane.. ale toto sa tykalo iba pri prihlaseni

Přidat komentář

Pro přidání komentáře musíte být přihlášený.

Hodnocení

Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé.

Prosím přihlaště se nebo se registrujte pro možnost hodnocení.

Výborné [8 Hlasů]
80%
Chvalitebné [1 Hlas]
10%
Dobré [Žádné hlasy]
0%
Dostačující [1 Hlas]
10%
Nedostačující [Žádné hlasy]
0%
Anketa
Jak budete slavit Velikonoce?
Hrát na SuperParbě.
20 Hlasů
27%
Šupat holky.
24 Hlasů
32%
Velikonoce neslavím.
10 Hlasů
14%
Mám jiné plány.
20 Hlasů
27%
Pro hlasování musíte být přihlášeni.
Uživatelé online
· Hosté online: 11